Вести

13.05.2024.

У Свилајнцу додељени уговори за Стручну праксу

У Природњачном центру у Свилајнцу, шеснаест незапослених младих је 9. маја добило уговоре за укључивање у програм Стручна пракса, током ког ће стећи прва радна искуства у својој струци. На основу закљученог споразума, програм ће финансирати Општина Свилајнац, док ће јој техничку подршку пружити Филијала Јагодина Националне службе за запошљавање.

Прочитај више
Вести

29.04.2024.

У Пироту одржана радионица за незапослене без квалификација

У организацији Филијале Пирот Националне службе за запошљавање и Основне школе „Душан Радовић“ 25. априла је за полазнике програма функционалног основног образовања одраслих (ФОО) одржана Мотивационо-активациона обука намењена лицима без квалификација или са ниским квалификацијама. Радионици је, у сали Школе, присуствовало 25 незапослених.

Прочитај више
Вести

25.04.2024.

Конкурси НСЗ за 2024. представљени ромским организацијама

Дарко Марјановић из Одељења за развој односа са послодавцима у Дирекцији Националне службе за запошљавање, 24. априла је за представнике Ромске иницијативе за економски развој (РЕДИ) и Фонда за образовање Рома (РЕФ) одржао презентацију јавних позива НСЗ за реализацију програма и мера активне политике запошљавања у 2024. години.

Прочитај више
Вести

25.04.2024.

„Гаранција за младе“ представљена нишким студентима

Филијала Ниш Националне службе за запошљавање је, у сарадњи са Канцеларијом за младе у Нишу, представила пројекат „Гаранција за младе“ студентима завршних година основних и мастер студија, који су на стручној пракси у јавном сектору.

Прочитај више
Вести

24.04.2024.

У Крагујевцу 3 обуке за особе са инвалидитетом

У Филијали Националне службе за запошљавање у Крагујевцу у претходном периоду су реализоване 3 обуке за особе са инвалидитетом (ОСИ), како би им се омогућило равноправно укључивање на отворено тржиште рада.

Прочитај више
Вести

24.04.2024.

Унија послодаваца Србије упозната са јавним позивима НСЗ

У организацији Уније послодаваца Србије, представници Националне службе за запошљавање су 19. априла одржали презентацију јавних позива за реализацију програма и мера активне политике запошљавања у 2024. години.

Прочитај више
Вести

24.04.2024.

Представници НСЗ на конференцији „Да ли ХР треба да решава квар?“

У биоскопу Балкан у Београду 18. априла је одржана конференција под називом „Да ли ХР треба да решава квар?“ коју је организовала Организација Удруженог Рада ХР-а, односно ХР професионалаца (О.У.Р. ХР).

Прочитај више
Вести

24.04.2024.

Ниш постао богатији за још 74 млада предузетника

Филијала Ниш Националне службе за запошљавање је 23. априла организовала у Официрском дому свечану доделу уговора корисницима програма самозапошљавања по пројекту Гаранција за младе ИПА 2020. Одлуком о додели субвенције обухваћена су укупно 74 незапослена лица.

Прочитај више
Вести

24.04.2024.

Пиротским Ромима представљен програм самозапошљавања

Филијала Пирот Националне службе за запошљавање је, у сарадњи са Удружењем грађана „Тернипе“ из Пирота, организовала Информативну сесију на којој је представљен актуелни Јавни позив незапосленима ромске националности за доделу субвенције за самозапошљавање, са освртом и на редовни Јавни позив за самозапошљавање.

Прочитај више
Вести

18.04.2024.

Сајам запошљавања у Чачку – позитивни ефекти у смањењу незапослености

Филијала Чачак Националне службе за запошљавање је, у Културном центру Чачак, 17. априла организовала Сајам запошљавања на којем су 43 послодавца огласила потребу за ангажовањем више од 400 нових радника.

Прочитај више
Вести

16.04.2024.

Подршка особама са сметњама у развоју кроз социјално предузетништво

У организацији Удружења “Дивови Златара” из Нове Вароши, у градском Дому културе Јован Томић 12. априла је одржана трибина на тему социјалног предузетништва, којој је као представница Националне службе за запошљавање присуствовала и директорка Филијале Пријепоље Рафета Хајдаревић.

Прочитај више
Вести

15.04.2024.

Споразум о сарадњи Филијале Ниш и ГО Пантелеј

Директор Филијале Ниш Националне службе за запошљавање Бобан Матић и председница Градске општине Пантелеј Наташа Станковић потписали су у петак у свечаној сали општине Споразум о сарадњи у области запошљавања.

Прочитај више
Вести

12.04.2024.

Информатичку обуку завршило 5 ОСИ из Вршца

У просторијама Филијале Вршац Националне службе за запошљавање 11. априла су уручени сертификати полазницима који су успешно завршили Основну информатичку обуку. Обука је трајала од 22. јануара до 12. марта, а ју је завршило 5 особа са инвалидитетом (ОСИ).

Прочитај више
Вести

12.04.2024.

Делегација Агенције за рад и запошљавање БиХ у посети НСЗ

У складу са жељом за јачањем сарадње и разменом искустава у области запошљавања, делегација Агенције за рад и запошљавање Босне и Херцеговине (БиХ), коју су представљали директор Иван Барбалић, помоћник директора Невен Акшамија, шеф Одсека за тржиште рада Синиша Веселиновић и шефица Одсека за међународну сарадњу Алма Спахи, посетила је Националну службу за запошљавање Републике Србије, где су је дочекали директор Зоран Мартиновић и директор Сектора за осигурање за случај незапослености и правне послове Александар Богдановић са сарадницима.

Прочитај више
Вести

12.04.2024.

Мартиновић за РТС : Објављено 12 јавних позива за директну подршку запошљавању

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић, говорио је о 12 актуелних јавних позива путем којих се кроз директну финансијску подршку послодавци и незапослени у мере актиивне политике запошљавања могу укључити, ко све може да конкурише, шта се све очекује од послодаваца, на који начин ће локалне самоуправе учествовати у конкурсима и њиховој реализацији, како и где поднети захтев, али и о тренутном стању на евиденцији НСЗ и јавнним позивима који се односе на пилот програм гаранције за младе или програм за дугорочно незапослена лица.

Прочитај више
Вести

05.04.2024.

Радни састанак и размена искустава између Завода за запошљавање Републике Словеније и Националне службе за запошљавање Републике Србије

Директор Националне службе за запошљавање, Зоран Мартиновић, и заменик директора Петар Јарић, примили су 04. и 05. априла делегацију Словеначког завода за запошљавање, коју је предводила директорка Грета Метка Барбо Шкербинц.

Прочитај више
Вести

05.04.2024.

Министарство и НСЗ потписали Споразум о учинку за 2024. годину

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић и директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић потписали су Споразум о учинку Националне службе за запошљавање за 2024.годину, који ће омогућити спровођење мера активне политике запошљавања, за шта је у овој години из буџета Републике Србије опредељено 7,75 милијарди динара.

Прочитај више
Вести

05.04.2024.

Расписани јавни позиви/конкурси НСЗ за 2024. годину

Национална служба за запошљавање је 5. априла 2024. године расписала 12 јавних позива путем којих ће, кроз директну финансијску подршку послодавцима и незапосленим лицима, у мере активне политике запошљавања бити укључено више од 23.000 лица. За ове намене планирано је издвајање 7,75 милијарди динара.

Прочитај више
Вести

05.04.2024.

У Нишу донете прве одлуке по програму „Гаранција за младе“

Филијала Ниш Националне службе за запошљавање је 3. априла у Регионалној привредној комори организовала свечану доделу првих одлука по јавним позивима из Пројекта „Гаранција за младе“, након чега је одржана и презентација ових програма.

Прочитај више
Вести

01.04.2024.

У Нишу 13 ОСИ успешно завршило информатичку обуку

Филијала Ниш Националне службе за запошљавање је у претходном периоду реализовала Основну информатичку обуку за 13 особа са инвалидитетом (ОСИ) Њима су 29. марта свечано уручени сертификати којима се потврђује да су успешно савладали програм обуке.

Прочитај више