Међународна сарадња

Међународна сарадња Националне службе за запошљавање је усмерена на развијање, унапређење и неговање сарадње и односа са међународним и регионалним организацијама и институцијама у области запошљавања и тржишта рада, што доприноси бољем положају Националне службе за запошљавање у међународним оквирима као и убрзавању процеса хармонизације са стандардима Европске Уније.

О томе јасно сведоче закључени споразуми о сарадњи са јавним службама за запошљавање других земаља, који представљају институционални оквир за интензивирање и конкретизовање сарадње са одређеном земљом. До сада је споразуме о сарадњи Национална служба за запошљавање потписала са јавним службама за запошљавање  следећих земаља: Аустрија, Босна и Херцеговина (Република Српска), Црна Гора, Мађарска, СР Немачка, Румунија, Словачка. 

Такође, постигнута је дугогодишња сарадња са најеминентнијим међународним партнерима (DELEGACIJA EU U SRBIJI, GIZ, ILO, WORLD BANK, USAID, ETF, BOŠ, SDC, OSDC/OEBS, RCC, ADA, UN, UNDP, UNOPS, UNHCR, UNWOMEN), са којима је успешно имплементиран велики број пројеката, као и два директна гранта која су финансирана средствима ИПА фондова.

Национална служба за запошљавање је чланица и један од иницијатора успостављања Центра јавних служби за запошљавање земаља југоисточне Европе (CPESSEC). Сарадња у оквиру Центра се одвија кроз размену информација и искустава у три основне области повезане са пружањем услуга послодавцима, тражиоцима запослења и унапређењем капацитета служби за запошљавање. 

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати