Дoгађаjи

27.12.2022.

Представници Филијале Пирот на скуповима подршке предузетништву

У Пироту је 23 децембра, поводом Европске недеље предузетништва организован скуп о теми "Национални, регионални и локални подстицаји" и конференција “Од ћилима до стартапа” на којима је учествовала директорка Филијале Пирот Сузана Ђорђевић са сарадницима.

Прочитај више
Дoгађаjи

09.12.2022.

У Скопљу одржана конференција Центра јавних служби за запошљавање земаља југоисточне Европе (ЦПЕССЕЦ)

У склопу овогодишњег председавања Агенције за запошљавање Северне Македоније Центром јавних служби за запошљавање земаља југоисточне Европе (ЦПЕССЕЦ), у Скопљу је 6. и 7. децембра одржана конференција ове организације на којој је учествовала и делегација Националне службе за запошљавање Србије.

Прочитај више
Дoгађаjи

08.12.2022.

Обуке за тржиште рада за ОСИ

Ужичка филијала Националне службе за запошљавање организовала је 2 обуке за особе са инвалидитетом (ОСИ) које се налазе на евиденцији службе, како би им обезбедила услове за равноправно укључивање на отворено тржиште рада и афирмацију једнаких могућности у запошљавању.

Прочитај више
Дoгађаjи

08.12.2022.

НСЗ потписала Меморандум о сарадњи на пројекту „Посао по мери: економско оснаживање особа са инвалидитетом“

Америчка агенција за међународни развој (USAID) и Форум младих са инвалидитетом покренули су четворогодишњи пројекат “Посао по мери: Економско оснаживање особа са инвалидитетом”, вредан 2 милиона долара, који има за циљ стварање једнаког приступа при запошљавању особа са инвалидитетом (ОСИ) и подстицање отворенијег и инклузивнииег тржишта рада. Пројекат ће се реализовати на националном нивоу са фокусом на пет градова: Београд, Суботицу, Нови Сад, Зрењанин, Ваљево и Ниш.

Прочитај више
Дoгађаjи

05.12.2022.

Успешно завршене обуке за тржиште рада за особе са инвалидитетом

У просторијама краљевачке филијале НСЗ 2. децембра свечано су уручени сертификати полазницима обука за тржиште рада за особе са инвалидитетом. Организоване су две обуке, за ЕЦДЛ сертификат (основна информатичка обука) за 6 полазника и обука за аранжере цвећа коју је похађало њих 5.

Прочитај више
Дoгађаjи

01.12.2022.

На чукаричком сајму запошљавања преко 1.000 слободних радних места

Филијала Београд Националне службе за запошљавање у сарадњи са Градском општином Чукарица организовала је сајам запошљавања на коме је 40 послодаваца из Београда, исказало потребу за запошљавањем преко 1.000 радника. На сајму који је одржан 30. новембра у простору општине, највише слободних послова понуђено је за ИТ, електро и машинске инжењере, дипломирани фармацеуте, фармацеутске техничаре, медицинске сестре, возаче, браваре и раднике обезбеђења.

Прочитај више
Дoгађаjи

29.11.2022.

Женско предузетништво – развојна шанса Србије

У организацији Привредне коморе Србије 28. новембра одржана је конференција "Женско предузетништво - развојна шанса Србије" на којој је учествовала Весна Живковић Костић, начелница Филијале за град Београд Националне службе за запошљавање.

Прочитај више
Дoгађаjи

28.11.2022.

Одржан 11. сајам запошљавања LINK2job у Београду

Традиционални јесењи LINK2job сајам запошљавања ове године одржан је 25. новембра, у просторијама Хотела „Метропол” у Београду. Организатори из ЛИНК Центра за развој каријере угостили су преко 25 излагача, који су огласили потребу за преко 250 слободних радних места. Посетиоци су имали прилику да ступе у контакт са бројним компанијама које су на Сајму у понуди имале радна места из различитих области пословања.

Прочитај више
Дoгађаjи

22.11.2022.

Зајечарски ФМТ пример одличне сарадње и партнерства са НСЗ

Поводом успешне реализације програма „Моја прва плата“, директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић и директор зајечарске Филијале НСЗ Душан Младеновић посетили су 18. новембра Фабрику мерних трансформатора у Зајечару (ФМТ), која је по овом програму до сада ангажовала већи број младих људи за рад у фабрици.

Прочитај више
Дoгађаjи

22.11.2022.

У Пожаревцу одржан Сајам високог образовања

У Пожаревачкој гимназији 18. новембра је одржан осми по реду Сајам високог образовања, на којем је, поред 25 високошколских установа, своје услуге будућим бруцошима представила и Филијала Пожаревац Националне службе за запошљавање.

Прочитај више
Дoгађаjи

21.11.2022.

На суботичком сајму запошљавања 300 радних места

Суботичка филијале НСЗ организовала је 10. новембра, у свом простору други овогодишљи сајам запошљавања на коме су 24 послодавца понудила око 300 слободних радних места за раднике машинске и електро струке, трговце, возаче, производне и административне раднике и многе друге.

Прочитај више
Дoгађаjи

21.11.2022.

НСЗ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ „ИЗАЗОВИ ТРЖИШТА РАДА И ЗАПОШЉАВАЊА У ТУРИЗМУ“

Другог дана Међународног сајма туризма на Новосадском сајму, у Конгресном центру је одржана конференција под називом „Изазови тржишта рада и запошљавања у туризму“. Учесници панел дискусије били су др Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам у Влади АП Војводине, Крсто Блажевски, потпредседник Балканске хотелске алиалнсе (БАХА), проф др Драган Тешановић, шеф катедре за гастрономију Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду, Зоран Окулић, председник Актива наставника угоститељства са практичном наставом Србије и Дарко Марјановић, саветник за методологију посредовања у запошљавању у Националној служби за запошљавање.

Прочитај више
Дoгађаjи

10.11.2022.

 У Нишу одржан сајам запошљавања и професионалне оријентације

Нишка Филијала Националне службе за запошљавање је, у сарадњи са Градом Нишом, организовала сајам запошљавања и професионалне оријентације, 9. и 10. новембра у просторијама Официрског дома, на ком је учествовао 31 послодавац са понудом од преко 1.000 радних места, као и 19 средњих школа и 17 факултета.

Прочитај више
Дoгађаjи

09.11.2022.

Оснаживање и осамостаљивање жена жртава насиља

У оквиру пројекта Авон Фондације за економско оснаживање жена жртава насиља, „Селф-релиант анд Фрее – ецономиц емпоwермент wомен wхо сурвивед виоленце ин Сербиа“, Аутономни женски центар је почетком новембра организовао у Београду стручни састанак на ком су учествовали и представници Националне службе за запошљавање.

Прочитај више
Дoгађаjи

08.11.2022.

На сајму запошљавања у Сурчину 15 фирми тражило око 300 радника

Филијала за град Београд Националне службе за запошљавање организовала је 7. новембра, у сарадњи са Градском општином Сурчин, сајам запошљавања, на ком је 15 послодаваца имало потребу да ангажује око 300 нових радника. Највише слободних послова било је понуђено у области трговине и производње, обезбеђења и осигурања, а компаније су тражиле и оператере у производњи, као возаче и магационере.

Прочитај више
Дoгађаjи

07.11.2022.

У Београду 24 особе са инвалидитетом завршиле информатичку обуку

Филијала за град Београд Националне службе за запошљавање, у сарадњи са Агенцијом за образовање „Академија„ из Чачка, организовала је 4. новембра у просторијама школе за рачунаре „Софт лине“ доделу сертификата за 24 незапослене особе са инвалидитетом (ОСИ), које су успешно завршиле основну информатичку обуку.

Прочитај више
Дoгађаjи

04.11.2022.

Уговори за запошљавање 35 незапослених Борана

У оквиру реализације Локалног акционог плана запошљавања за ову годину, у сали Градске управе Бора крајем октобра су уручени уговори за 35 незапослених особа које су преко програма Националне службе за запошљавање добиле прилику за запослење. За реализацију три активне мере, Национална служба је Граду Бору пружила техничку подршку.

Прочитај више
Дoгађаjи

03.11.2022.

Новосађанима послодавци понудили више од 1.000 радних места

Више од 1.000 радних места, највише у области производње, трговине, администрације и грађевине, било је понуђено на јучерашњем 32. сајму запошљавања, одржаном у Мастер центру Новосадског Сајма.

Прочитај више
Дoгађаjи

27.10.2022.

Преко сајмова у овој години посао добило 7.000 људи

Пожаревачка Филијала Националне службе за запошљавање је 26. октобра организовала сајам запошљавања у Центру за културу у Пожаревцу, на коме се представило 19 послодаваца са широком лепезом понуђених слободних послова. Незапослени су имали прилику да непосредно разговарају са послодавцима, предају им своје радне биографије и конкуришу за бројне радне позиције.

Прочитај више
Дoгађаjи

27.10.2022.

Крагујевачки сајам запошљавања понудио 350 радних места

Филијала Крагујевац Националне службе за запошљавање организовала је сајам запошљавања, 26. октобра у просторијама Црвеног крста, на коме је 15 послодаваца исказало потребу за запошљавањем преко 350 нових радника.

Прочитај више
Дoгађаjи

26.10.2022.

Пиротски сајам запошљавања понудио 420 радних места

У организацији Националне службе за запошљавање (НСЗ) , Филијале Пирот, 20. октобра у сали „Газела“, у Пироту одржан је сајам запошљавања на коме су 44 послодавца понудила посао за преко 420 радника.

Прочитај више
Дoгађаjи

21.10.2022.

Инфо сесије у Удружењу ромских студената Нови Сад

Представници Удружења ромских студената, уз подршку Националне службе за запошљавање (НСЗ) Филијале Нови Сад, одржали су од 12. до 20. oктобра шест инфо-сесија за Ромкиње и Роме из Новог Сада, Беочина и Жабља у просторијама Удружења. Основни циљ инфо сесија био је подстицање пријављивања Рома на евиденцију и подршка у укључивању и коришћењу програма и мера НСЗ.

Прочитај више
Дoгађаjи

21.10.2022.

Леонију хитно потребно 1.000 нових радника!

Немачка компанија у својој фабрици у Краљеву тренутно запошљава око 4.330 радника, а заједно са фабрикама у Малошишту, Нишу, Дољевцу и Прокупљу око 13.700, што је чини највећим индустријским приватним послодавцем у нашој земљи.

Прочитај више
Дoгађаjи

20.10.2022.

Уговори за самозапошљавање у Петровцу на Млави

У скупштинској сали Општине Петровац на Млави, 18. октобра председник Општине Душко Нединић и в.д директора Филијале Пожаревац, Соња Мирић Младеновић свечано су уручили уговоре за самозапошљавање по локалном плану запошљавања. Том приликом додељено је 14 уговора будућим предузетницима, па ће ова општина у наредном периоду бити богатија са исто толико занатских и услужних радњи-кројача, козметичара, аутомеханичара, столара, фотографа...

Прочитај више
Дoгађаjи

19.10.2022.

Нова запошљавања у Сомбору

У свечаној сали скупштине Града Сомбора 18.октобра уручени су уговори о додели субвенција за самозапошљавање 27 нових предузетника и за запошљавање 18 незапослених из категорије теже запошљивих лица.

Прочитај више