Вести

24.04.2024.

У Крагујевцу 3 обуке за особе са инвалидитетом

У Филијали Националне службе за запошљавање у Крагујевцу у претходном периоду су реализоване 3 обуке за особе са инвалидитетом (ОСИ), како би им се омогућило равноправно укључивање на отворено тржиште рада.

Прочитај више
Вести

24.04.2024.

Унија послодаваца Србије упозната са јавним позивима НСЗ

У организацији Уније послодаваца Србије, представници Националне службе за запошљавање су 19. априла одржали презентацију јавних позива за реализацију програма и мера активне политике запошљавања у 2024. години.

Прочитај више
Вести

24.04.2024.

Представници НСЗ на конференцији „Да ли ХР треба да решава квар?“

У биоскопу Балкан у Београду 18. априла је одржана конференција под називом „Да ли ХР треба да решава квар?“ коју је организовала Организација Удруженог Рада ХР-а, односно ХР професионалаца (О.У.Р. ХР).

Прочитај више
Вести

24.04.2024.

Ниш постао богатији за још 74 млада предузетника

Филијала Ниш Националне службе за запошљавање је 23. априла организовала у Официрском дому свечану доделу уговора корисницима програма самозапошљавања по пројекту Гаранција за младе ИПА 2020. Одлуком о додели субвенције обухваћена су укупно 74 незапослена лица.

Прочитај више
Вести

24.04.2024.

Пиротским Ромима представљен програм самозапошљавања

Филијала Пирот Националне службе за запошљавање је, у сарадњи са Удружењем грађана „Тернипе“ из Пирота, организовала Информативну сесију на којој је представљен актуелни Јавни позив незапосленима ромске националности за доделу субвенције за самозапошљавање, са освртом и на редовни Јавни позив за самозапошљавање.

Прочитај више
Вести

18.04.2024.

Сајам запошљавања у Чачку – позитивни ефекти у смањењу незапослености

Филијала Чачак Националне службе за запошљавање је, у Културном центру Чачак, 17. априла организовала Сајам запошљавања на којем су 43 послодавца огласила потребу за ангажовањем више од 400 нових радника.

Прочитај више
Вести

16.04.2024.

Подршка особама са сметњама у развоју кроз социјално предузетништво

У организацији Удружења “Дивови Златара” из Нове Вароши, у градском Дому културе Јован Томић 12. априла је одржана трибина на тему социјалног предузетништва, којој је као представница Националне службе за запошљавање присуствовала и директорка Филијале Пријепоље Рафета Хајдаревић.

Прочитај више
Вести

15.04.2024.

Споразум о сарадњи Филијале Ниш и ГО Пантелеј

Директор Филијале Ниш Националне службе за запошљавање Бобан Матић и председница Градске општине Пантелеј Наташа Станковић потписали су у петак у свечаној сали општине Споразум о сарадњи у области запошљавања.

Прочитај више
Вести

12.04.2024.

Информатичку обуку завршило 5 ОСИ из Вршца

У просторијама Филијале Вршац Националне службе за запошљавање 11. априла су уручени сертификати полазницима који су успешно завршили Основну информатичку обуку. Обука је трајала од 22. јануара до 12. марта, а ју је завршило 5 особа са инвалидитетом (ОСИ).

Прочитај више
Вести

12.04.2024.

Делегација Агенције за рад и запошљавање БиХ у посети НСЗ

У складу са жељом за јачањем сарадње и разменом искустава у области запошљавања, делегација Агенције за рад и запошљавање Босне и Херцеговине (БиХ), коју су представљали директор Иван Барбалић, помоћник директора Невен Акшамија, шеф Одсека за тржиште рада Синиша Веселиновић и шефица Одсека за међународну сарадњу Алма Спахи, посетила је Националну службу за запошљавање Републике Србије, где су је дочекали директор Зоран Мартиновић и директор Сектора за осигурање за случај незапослености и правне послове Александар Богдановић са сарадницима.

Прочитај више
Вести

12.04.2024.

Мартиновић за РТС : Објављено 12 јавних позива за директну подршку запошљавању

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић, говорио је о 12 актуелних јавних позива путем којих се кроз директну финансијску подршку послодавци и незапослени у мере актиивне политике запошљавања могу укључити, ко све може да конкурише, шта се све очекује од послодаваца, на који начин ће локалне самоуправе учествовати у конкурсима и њиховој реализацији, како и где поднети захтев, али и о тренутном стању на евиденцији НСЗ и јавнним позивима који се односе на пилот програм гаранције за младе или програм за дугорочно незапослена лица.

Прочитај више
Вести

05.04.2024.

Радни састанак и размена искустава између Завода за запошљавање Републике Словеније и Националне службе за запошљавање Републике Србије

Директор Националне службе за запошљавање, Зоран Мартиновић, и заменик директора Петар Јарић, примили су 04. и 05. априла делегацију Словеначког завода за запошљавање, коју је предводила директорка Грета Метка Барбо Шкербинц.

Прочитај више
Вести

05.04.2024.

Министарство и НСЗ потписали Споразум о учинку за 2024. годину

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић и директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић потписали су Споразум о учинку Националне службе за запошљавање за 2024.годину, који ће омогућити спровођење мера активне политике запошљавања, за шта је у овој години из буџета Републике Србије опредељено 7,75 милијарди динара.

Прочитај више
Вести

05.04.2024.

Расписани јавни позиви/конкурси НСЗ за 2024. годину

Национална служба за запошљавање је 5. априла 2024. године расписала 12 јавних позива путем којих ће, кроз директну финансијску подршку послодавцима и незапосленим лицима, у мере активне политике запошљавања бити укључено више од 23.000 лица. За ове намене планирано је издвајање 7,75 милијарди динара.

Прочитај више
Вести

05.04.2024.

У Нишу донете прве одлуке по програму „Гаранција за младе“

Филијала Ниш Националне службе за запошљавање је 3. априла у Регионалној привредној комори организовала свечану доделу првих одлука по јавним позивима из Пројекта „Гаранција за младе“, након чега је одржана и презентација ових програма.

Прочитај више
Вести

01.04.2024.

У Нишу 13 ОСИ успешно завршило информатичку обуку

Филијала Ниш Националне службе за запошљавање је у претходном периоду реализовала Основну информатичку обуку за 13 особа са инвалидитетом (ОСИ) Њима су 29. марта свечано уручени сертификати којима се потврђује да су успешно савладали програм обуке.

Прочитај више
Вести

29.03.2024.

У Сјеници одржана Конференција поводом пројекта “Youth Start Up”

У Скупштини Општине Сјеница 26. марта је одржана Национална конференција поводом имплементације пројекта “Youth Start Up”, који општине Сјеница и Пљевља, у сарадњи са НВО АДП-Зид из Црне Горе, спроводе у циљу подстицања и пружања подршке младима са пословним идејама које кроз овај пројекат могу реализовати.

Прочитај више
Вести

27.03.2024.

Потписан Споразум о пословној сарадњи Националне службе за запошљавање и Агенције за квалификације

Потврђујући већ изузетну дугогодишњу сарадњу, директори Национална служба за запошљавање и Агенције за квалификације потписали су споразум у циљу утврђивања принципа и начина остваривања сарадње, планирања и вођења јавних политика у области образовања и запошљавања, у складу са законом утврђеним надлежностима.

Прочитај више
Вести

23.03.2024.

У Новом Саду одржан први овогодишњи Сајам запошљавања

Више од 470 радних места, највише у области производње, трговине, грађевине, туризма и администрације, било је понуђено 21. марта у Мастер центру Новосадског Сајма, на првом овогодишњем Сајму запошљавања у организацији Града Новог Сада и новосадске Филијале Националне службе за запошљавање.

Прочитај више
Вести

19.03.2024.

Информатичку обуку завршило 6 ОСИ из Ужица

У Филијали Ужице Националне службе за запошљавање 6 незапослених особа са инвалидитетом (ОСИ) добило је сертификате након успешно завршене Основне информатичке обуке по ЕЦДЛ стандарду. Полазници обуке су стекли информатичку писменост у коришћењу персоналног рачунара и основних програмских апликација у свакодневном раду.

Прочитај више