Вести

19.05.2022.

Национална служба за запошљавање на Самиту ХР лидера 2022

Представници Одељења за развој односа са послодавцима Националне службе за запошљавање учествовали су на трећој по реду конференцији Бизнис и људи - Самит ХР лидера 2022, одржаној 18. маја у Београду.

Прочитај више
Вести

16.05.2022.

У Белој Цркви одржан сајам запошљавања

Испостава Бела Црква вршачке Филијале Национална служба за запошљавање одржала је 12. маја у сали ресторана „Клуб“ сајам запошљавања на ком је 16 послодаваца објавило потребе за запошљавањем 255 радника различитих занимања и степена стручности.

Прочитај више
Вести

12.05.2022.

Зајечарски Аптив у сарадњи са НСЗ упошљава преко 1000 радника

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић посетио је 10.маја новоотворени погон фабрике „Аптив“ у Зајечару у коме је већ радно ангажован велики број радника са евиденције НСЗ а који планира да у наредном периоду запосли више од 1000 људи.

Прочитај више
Вести

10.05.2022.

НСЗ на прокупачкој „Погачијади“

Представници Филијале Прокупље Националне службе за запошљавање учествовали су 6. маја на манифестацији „Погачијада“ коју већ традиционално организује средња пољопривредна школа „Радош Јовановић Сеља“ из Прокупља.

Прочитај више
Вести

15.04.2022.

У Пријепољу одржан сајам запошљавања

На сајму запошљавања који је у Пријепољу 8. априла организовала локална филијала Националне службе за запошљавање, послодавци су имали прилику да представе своја слободна радна места, а незапослени своја знања и вештине.

Прочитај више
Вести

15.04.2022.

НСЗ на 27. Републичком такмичењу саобраћајних школа у Нишу

У Нишу је 6. и 7. априла одржано 27. Републичко такмичење саобраћајних школа, у оквиру ког су представници нишке Филијале Националне службе за запошљавање организовали едукативне радионице “Како написати ЦВ“ и “Каријерно вођење и саветовање“, намењене ученицима свих средњих школа у нашој земљи.

Прочитај више
Вести

15.04.2022.

На јагодинском сајму запошљавања послодавци тражили 120 радника

Јагодинска филијала НСЗ организовала је сајам запошљавања на коме су 24 послодавца исказала потребу за запошљавањем 120 радника различитих квалификација у различитим облатима делатности, од електро и ауто индустрије, дрво- прерађивачке, текстилне до идустрије меса.

Прочитај више
Вести

12.04.2022.

Подршка запошљавању младих Рома

Представници Националне службе за запошљавање учествивали су у раду семинара „Поспешивање запошљивости младих Рома-размена искустава корисника пројекта“ који је одржан од 5. до 7. априла у хотелу Палас у Београду. Циљ семинара, који је организовала Фондација за образовање Рома, био је побољшање усаглашености формалног и неформалног образовања са тржиштем рада како би се повећале могућности за запошљавање припадника ромске националне мањине.

Прочитај више
Вести

01.04.2022.

Ниш креће у реализацију јавних радова

У просторијама Градске општине Пантелеј 1. априла су свечано уручени уговори незапосленим лицима која ће бити ангажована на јавним радовима преко републичког јавног позива за особе са инвалидитетом и Споразума о техничкој подршци Националне службе за запошљавање тој нишкој општини.

Прочитај више
Вести

31.03.2022.

Национална служба на 43. Међународном сајму туризма

Представници Одељења за развој односа са послодавцима Националне службе за запошљавање посетили су 43. Међународни сајам туризма који се одржавао у Београду од 24. до 27. марта, како би информисали заинтересоване компаније и партнере о актуелним јавним позивима и конкурсима за подршку послодавцима приликом запошљавања.

Прочитај више
Вести

31.03.2022.

Широка понуда слободних послова на сајму запошљавања у Чачку

Након две године паузе, у Чачку је 30. марта одржан први овогодишњи Сајам запошљавања за подручје Моравичког округа, на ком је 47 компанија понудило незапосленим суграђанима око 380 слободних радних места.

Прочитај више
Вести

29.03.2022.

ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПРОЈЕКТА „ИЗ КРУГА У ОКРУЖЕЊЕ“

У организацији Удружења особа са инвалидитетом Београда, у Градској скупштини је 28. марта одржана завршна конференција пројекта „Из Круга у окружење“, чији је циљ оснаживање особа са инвалидитетом (ОСИ) и њихових породица, путем радионица.

Прочитај више
Вести

25.03.2022.

Велико интересовање за сајам запошљавања у Смедереву

На сајму запошљавања, који су 24. марта у смедеревском Центру за културу организовали локална филијала Националне службе за запошљавање и градска Управа, 16 компанија понудило је незапосленим суграђанима укупно 680 слободних послова.

Прочитај више
Вести

25.03.2022.

У запошљавању младих важна подршка НСЗ

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић и градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац обишли су, заједно са својим сарадницима, успешну новопазарску фирму АД “Украс“, предузеће које остварује дугорочно добру сарадњу са локалном филијалом НСЗ.

Прочитај више
Вести

25.03.2022.

Уручени уговори послодавцима и незапосленим лицима у Београду

Национална служба за запошљавање, Филијала за град Београд, организовала је доделу уговора послодавцима и незапосленим лицима који су у току 2022. године користили неку од активних мера политике запошљавања.

Прочитај више
Вести

23.03.2022.

У Књажевцу одржан први сајам запошљавања

У организацији Испоставе Књажевац Националне службе за запошљавање и уз подршку Општинске управе Књажевца, у градском Дому културе 21. марта је одржан први овогодишњи сајам запошљавања зајечарске Филијале НСЗ.

Прочитај више
Вести

18.03.2022.

„Резултати заједничког рада и заједничке визије“

Министарка за рад, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић и директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић посетили су 17. марта Прокупље и том приликом уручили представницима 30 компанија са територије Топличког управног округа одлуке и уговоре о финансирању мера активне политике запошљавања.

Прочитај више
Вести

15.03.2022.

Теже запошљиви добили прилику да раде

Филијала Јагодина одобрила је субвенције за 40 послодаваца, у укупном износу од 12.250.000 динара, код којих ће бити запослено 54 незапослених, од којих 10 особа са инвалидитетом. До краја године планирано је да се одобре субвенција за запошљавање још 38 незапослених.

Прочитај више
Вести

08.03.2022.

Бор инвестира у запошљавање 38 милиона динара

Филијала Бор Националне службе за запошљавање и Град Бор представили су 3. марта Споразум о уређивању међусобних права и обавеза у реализацији програма и мера активне политике запошљавања у 2022. години, за шта је локална самоуправа определила чак 38 милиона динара.

Прочитај више
Вести

07.03.2022.

Мартиновић посетио Књажевац

У Књажевцу велики број послодаваца и предузетника користи програме које нуди Нацонална служба за запошљавање. Са циљем да књажевачке привреднике позове да се пријаве и користе ове погодности, Књажевац је посетио директор НСЗ Србије, Зоран Мартиновић.

Прочитај више