Вести

25.07.2024.

Боснић за РТС: Заштити домаће тржиште рада

Гостујући у Дневнику РТС-а директор Националне службе за запошљавање Милан Боснић, рекао је да је од почетка године у Србији издаато између 25.000 и 30.000 радних дозвола за странце, али да је то део плана Б, план А је да се заштити домаће тржиште рада.

Прочитај више
Вести

25.07.2024.

Вршачка Филијала одржала два форума послодаваца

У току прошле недеље вршачка Филијала НСЗ одржала је у својим испоставама у Пландишту и Белој Цркви два форума за послодавце, на којима је присуствовало око 30 представника предузећа са територија ових општина.

Прочитај више
Вести

24.07.2024.

Преко „Пасоша компетенција“ до посла и без дипломе

Грађани Србије који нису стекли формално образовање кроз школски систем, али и сви они који то јесу, али желе да се боље позиционирају на тржишту рада, уз помоћ Пасоша компетенција могу да сертификују своје неформално знање стечено кроз рад током живота, како би лакше дошли до жељеног посла.

Прочитај више
Вести

18.07.2024.

У Новом Пазару додељени уговори за запошљавање и стручну праксу

Филијала Нови Пазар Националне службе за запошљавање организовала је 17. јула, у фоајеу градског Културног центра, доделу уговора корисницима програма запошљавања и стручне праксе. На овом догађају уручени су уговори за 60 младих људи који ће кроз програме запошљавања и стручне праксе по први пут упловити у пословне воде.

Прочитај више
Вести

16.07.2024.

У Панчеву додељени сертификати за Дигитални маркетинг

У просторијама Филијале Панчево НСЗ прошле недеље је организована додела сертификата за 4 полазника обуке за Дигитални маркетинг. Извођач обуке била је Агенција „Свети Сава“ из Чачка, а реализована је онлајн преко портала Обуке Националне службе за запошљавање.

Прочитај више
Вести

15.07.2024.

НСЗ и општине Рашка и Врњачка бања суфинансирају запошљавање

У Рашкој је 5. јула свечано потписан Споразум о суфинансирању мера активне политике запошљавања у овој години између Испоставе Рашка краљевачке Филијале Националне службе за запошљавање и те општине, док је са Општином Врњачка Бања такав споразум потписан 10. јула.

Прочитај више
Вести

12.07.2024.

НСЗ вам помаже да дођете до посла и без дипломе

Грађани који нису стекли образовање кроз школски и универзитетски систем, али и они који то јесу али желе да се боље позиционирају на тржишту рада, уз помоћ сертификата компетенција могу да сертификују и животно знање како би лакше дошли до жељеног посла. Наведену услугу ће им од јесени пружати и саветници у Миграционим сервисним центрима (МСЦ) при Националној службе за запошљавање (НСЗ).

Прочитај више
Вести

05.07.2024.

У Филијали Београд НСЗ додељено 356 одлука за самозапошљавања

У Филијали за град Београд Националне службе за запошљавање данас су уручене одлуке о додели субвенције за 356 незапослених који су конкурисали за програм Самозапошљавања. Према речима директора НСЗ Милана Боснића, за покретање приватног посла они су добили износ од 300.000 динара, а особе са инвалидитетом (ОСИ) 330.000 динара.

Прочитај више
Вести

02.07.2024.

Потписан Споразум са општином Звездара о запошљавању две особе из категорије теже запошљивих лица

Филијала за град Београд Националне службе за запошљавање и Градска општина Звездара, потписале су 2. јула Споразум о реализацији мера активне политике запошљавања у 2024. години, којим би две особе из категорије теже запошљивих требало да добију запослење.

Прочитај више
Вести

28.06.2024.

У Краљеву додељене одлуке за самозапошљавање

У Свечаној сали Градске управе Града Краљева, незапосленима са евиденције краљевачке Филијале Националне службе за запошљавање 20. јуна свечано су уручене одлуке за самозапошљавање. Шездесет незапослених Краљевчана одважило се ове године да се упусти у предузетничке воде, за шта су добили бесповратну финансијску помоћ у износу од по 300.000 динара, односно 330.000 уколико су у питању особе са инвалидитетом (ОСИ).

Прочитај више
Вести

20.06.2024.

„Брига за младе и њихову будућност - приоритет рада НСЗ!“

Другог дана 8. Форума напредних технологија, одржаног 12. и 13. јуна ове године у Научно технолошком парку у Нишу, у организацији нишке Филијале Националне службе за запошљавање организована је презентација пилот пројекта „Гаранција за младе“ и јавних позива из тог пројекта.

Прочитај више
Вести

17.06.2024.

У Вршцу почиње онлајн обука за књиговође

У просторијама Филијале Вршац Националне службе за запошљавање 14. јуна су потписани уговори са полазницима обуке за вођење послових књига. Обука ће бити одржана онлајн, а трајаће 105 наставних часова, односно око 20 радних дана.

Прочитај више
Вести

21.05.2024.

Интензивирање сарадње: НСЗ и Новосадски сајам потписали протокол о сарадњи

На 91. Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду, на којем је један од 1.200 излагача и Национална служба за запошљавање (НСЗ), јуче је потписан Протокол о сарадњи између Новосадског сајма и НСЗ. Протокол су потписали директор НСЗ Зоран Мартиновић и директор Новосадског сајма Никола Ловрић у присуству директорке и заменика директора Филијале Нови Сад НСЗ, Татјане Видовић и Миломира Цвијовића и начелника Јужнобачког управног округа Милана Новаковића.

Прочитај више
Вести

17.05.2024.

У Шапцу одржан први Регионални форум послодаваца

Национална служба за запошљавање је, у сарадњи са Привредном комором Србије, уз подршку града Шапца, организовала 16. маја у Хотелу Слобода у Шапцу први Регионални форум послодаваца, на ком су учествовали представници 36 компанија из Мачванског и Колубарског управног округа, као и 11 локалних и регионалних институција и других социјалних партнера.

Прочитај више
Вести

13.05.2024.

У Свилајнцу додељени уговори за Стручну праксу

У Природњачном центру у Свилајнцу, шеснаест незапослених младих је 9. маја добило уговоре за укључивање у програм Стручна пракса, током ког ће стећи прва радна искуства у својој струци. На основу закљученог споразума, програм ће финансирати Општина Свилајнац, док ће јој техничку подршку пружити Филијала Јагодина Националне службе за запошљавање.

Прочитај више
Вести

29.04.2024.

У Пироту одржана радионица за незапослене без квалификација

У организацији Филијале Пирот Националне службе за запошљавање и Основне школе „Душан Радовић“ 25. априла је за полазнике програма функционалног основног образовања одраслих (ФОО) одржана Мотивационо-активациона обука намењена лицима без квалификација или са ниским квалификацијама. Радионици је, у сали Школе, присуствовало 25 незапослених.

Прочитај више
Вести

25.04.2024.

Конкурси НСЗ за 2024. представљени ромским организацијама

Дарко Марјановић из Одељења за развој односа са послодавцима у Дирекцији Националне службе за запошљавање, 24. априла је за представнике Ромске иницијативе за економски развој (РЕДИ) и Фонда за образовање Рома (РЕФ) одржао презентацију јавних позива НСЗ за реализацију програма и мера активне политике запошљавања у 2024. години.

Прочитај више
Вести

25.04.2024.

„Гаранција за младе“ представљена нишким студентима

Филијала Ниш Националне службе за запошљавање је, у сарадњи са Канцеларијом за младе у Нишу, представила пројекат „Гаранција за младе“ студентима завршних година основних и мастер студија, који су на стручној пракси у јавном сектору.

Прочитај више
Вести

24.04.2024.

У Крагујевцу 3 обуке за особе са инвалидитетом

У Филијали Националне службе за запошљавање у Крагујевцу у претходном периоду су реализоване 3 обуке за особе са инвалидитетом (ОСИ), како би им се омогућило равноправно укључивање на отворено тржиште рада.

Прочитај више
Вести

24.04.2024.

Унија послодаваца Србије упозната са јавним позивима НСЗ

У организацији Уније послодаваца Србије, представници Националне службе за запошљавање су 19. априла одржали презентацију јавних позива за реализацију програма и мера активне политике запошљавања у 2024. години.

Прочитај више
Вести

24.04.2024.

Представници НСЗ на конференцији „Да ли ХР треба да решава квар?“

У биоскопу Балкан у Београду 18. априла је одржана конференција под називом „Да ли ХР треба да решава квар?“ коју је организовала Организација Удруженог Рада ХР-а, односно ХР професионалаца (О.У.Р. ХР).

Прочитај више