Вести

13.09.2024.

Боснић: Добра пракса и размена искустава са ЈУ Заводом за запошљавање Републике Српске

Директор Националне службе за запошљавање Милан Боснић са сарадницима, посетио је ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске на Палама.

На радном делу састанка представници обе службе разменили  су информације о унапређењу рада и сарадње у области социјалне политике и послова запошљавања.  Посебан акценат дат је пројекту ,,Гаранција за младеˮ  чији се пилот програм очекује у Републици Српској у  јануару 2026. године.

- Надам се  да ће овакве посете бити чешће како бисмо наставили  добру сарадњу и рад на заједничким пројектима, рекао је директор НСЗ Милан Боснић.
Он је додао да су добре праксе  из области дигитализације, програма „Гаранције за младе“ и   искустава у погледу запошљавања странаца, теме о којима ће се разговарати у будућности.

- Добра сарадња са Националном службом за запошљавање Србије, остварена је и када је реч о радним дозволама и флуктуацији радне снаге из Српске у Србију и обратно - надовезао се директор Завода за запошљавање Дамјан Шкипина, он је такође,  истакао да Национална служба има велику предност и много веће искуство у погледу модерне технологије и виртуелних сајмова запошљавања.