Вести

22.10.2024.

Боснић у Бору: На располагању смо свим пословним субјектима - посебно стратешким партнерима

Директор Националне службе за запошљавање Милан Боснић и заменик директора НСЗ Петар Јарић, посетили су Сајам запошљавања у Бору, где су 32 послодавца понудила 330 слободних радних места. Највеће интересовање незапослених било је и овог пута за рад у Зиђиновим рударским компанијама, посебно у компанији Србија Зиђин Мајнинг, која је за пет година рада вишеструко повећала број запослених.

Након отварања Сајма запошљавања, директор Националне службе за запошљавање Милан Боснић, заменик директора НСЗ Петар Јарић и в.д. директора Филијале Бор Лидија Начић, посетили су компанију Србија Зиђин Мајнинг и разговарали са руководством компаније о даљој сарадњи. Они су имали прилику да обиђу и недавно отворени Центар за обуке запослених и присуствују првом такмичењу у техничким вештинама руковаоца тешком механизацијом.

"Председници наше две државе су поставили темеље пријатељства, које ћемо ми наставити даље да градимо. На располагању смо свим пословним субјектима, посебно стратешким партнерима као што је Зиђин, који су изузетно важни за живот овог региона," рекао је Милан Боснић, директор НСЗ и изразио очекивања за даљу успешну сарадњу, што ће допринети обезбеђивању нових радних места, али и квалитетној понуди послова.

Он је нагласио да му је изузетно драго што је посетио компанију, да је пријатно изненађен рудником Чукару Пеки и условима које компанија нуди запосленима и  поздравио најсавременији начин обуке радника како би се повећала безбедност на раду, а и сам се опробао у симулацији вожње бумера у новоотвореном тренинг центру.

Генерални директор компаније Србија Зиђин Мајнинг, Су Јонгдинг говорећи о значају пројекта Чукару Пеки, који је веома важан за овај регион, али и државу Србију, напоменуо је да са ширењем рудника, расту и потребе за новом радном снагом.

"Развојем рударских активности, Србија Зиђин Мајнинг је повећала број запослених са 100 на 1300, а с даљим развојем компаније, наше потребе за новим радницима ће се и даље повећавати," рекао је Су Јонгдинг, као и  да је план обеју Зиђинових компанија, које послују у Србији, да до 2028. године достигну производњу од 400.000 тона бакра и постану највећи произвођач бакра у Европи.

Лидија Начић, в.д. директора Филијале НСЗ у Бору, истакла је значај Зиђинових компанија  у смањењу незапослености у Источној Србији, као и повећању стандарда и бољем животу грађана и позвала је све заинтересоване предузетнике да посете рудник Чукару Пеки и увере се у еколошка достигнућа рударске индустрије и технологију која се ту примењује.

„У августу ове године отворили смо Центар за обуке, како би запослени у фирмама ангажовани на нашем пројекту могли стећи бројна теоријска и практична знања потребна за рад у рударству. Центар је опремљен најсавременијом опремом и симулаторима који се користе за свакодневну обуку руковалаца рударском механизацијом. У циљу унапређења професионалних знања и вештина, организовали смо и прво интерно такмичење у техничким вештинама, у ком очекујемо учешће више од 300 запослених. Када је реч о даљим плановима, наша компанија ће због проширења посла и даље имати потребу за квалитетном радном снагом и сарадњом са Националном службом за запошљавање “објаснио је Шу Чао, заменик директора Службе за људске ресурсе компаније Србија Зиђин Мајнинг.

Директор Милан Боснић  са својим сарадницима посетио је и другог великог стратешког партнера из Бора, компанију Србија Зиђин Копер, где их је дочекао заменик генералног директора Чен Фапинг.

Представници НСЗ су том приликом обишли огранак Површински коп Велики Кривељ, а директор Боснић је на крају посете рекао да тако добри послодавци попут Зиђин Копера и Зиђин Мајнинга помажу комплетан развој државе и да су економски мотор за читав регион.

Компанија Србија Зиђин Мајнинг добитник је награде Привредне коморе Србије за пословни успех и интернационалног признања једне од 100 најуспешнијих компанија југоисточне Европе у 2023. години.

Национална служба за запошљавање у директним контактима са послодавцима  шири и унапређује међусобну сарадњу и јача партнерство, што доприноси запошљавању нових радника и унапређењу привредних потенцијала.