Вести

27.09.2024.

Десет рачунара на поклон Установи за децу и младе „ Сремчица“

Национална служба за запошљавање донирала је рачунаре Установи која збрињава децу и младе са сметњама у развоју и одрасла лица са интелектуалним тешкоћама и тешкоћама у комуникацији.

Установу  „Сремчица“ посетили су директор Националне службе за запошљавање, Милан Боснић и саветник директора Саша Вукотић, а добродошлицу им је пожелела директорка Установе др Марина Видојевић. 

„Надам се да смо донацијом олакшали корисницима Установе да усвајају нова знања, упознају се са дигиталним светом користећи посебно дизајниране едукативне апликације. Уверен сам да ће уз нове алате, моћи да истражују, уче и расту у подржавајућем окружењу“, рекао је Боснић.

„Установа „Сремчица“ броји скоро 300 деце и трудимо се  да им обезбедимо све што је потребно да расту, развијају се и остваре свој пуни потенцијал, чему ће донација рачунара посебно допринети“, навела је Видојевић. 

Донације особама са потешкоћама у развоју представљају улагање у њихову будућност и осећај припадања заједници, а за нас представљају друштвено одговоран чин.