Вести

24.05.2022.

До краја године посао за 20.000 људи уз подстицајне мере НСЗ

Министарка за рад, запошљавање и социјалну политику проф. др Дарија Кисић и директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић уручили су, 23. маја у Пожаревцу, уговоре послодавцима из Браничевског округа који ће запослити 34 лица из категорије теже запошљивих и за стручну праксу. Уговоре је добило 28 послодаваца који су конкурисали за програме и субвенције активне политике запошљавања по јавним позивима Националне службе запошљавања у 2022. години.

Министарка Кисић је нагласила да је један од приоритета да се сачува свако радно место и да се убрзано иде ка повећању стопе запослености што се и остварује мерама активне политике запошљавања, за које је у овој години издвојено 6.5 милијарди динара. Навела је да је за спровођење мера активне политике запошљавања у пет општина Браничевског округа издвојено 30 милиона динара и изразила уверење да ће њихова реализација допринети још бољим резултатима у том округу.

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић рекао је да је у овој години до сада 7.200 лица са евиденције НСЗ укључено у финансијске подстицајне мере и да се очекује да до краја године тај број буде преко 20.000. Мартиновић је захвалио послодавцима што су имали слуха и конкурисали за програм који помаже рањивим категоријама на тржишту рада да лакше дођу до посла и позвао послодавце и локалне самоуправе за наставак партнерства са НСЗ  на пољу запошљавања. 

Министарка Кисић и директор Мартиновић су током боравка у Браничевском округу обишли предузеће „Каструм“ д.о.о у Петровцу на Млави, које послује 20 година и са којим Филијала НСЗ Пожаревац има дугогодишњу успешну сарадњу, пре свега у запошљавању и радном ангажовању младих, пре свих оних  без радног искуства. То предузеће има преко 220 радника и послује на подручју општина Петровца на Млави, Кучева, Жагубице и Свилајнца.