Вести

20.04.2023.

До посла уз сертификат за педикир и маникир

У Јагодини је 20 незапослених жена 18. априла добило сертификате као потврду о успешно завршеној обуци за педикир и маникир. Након завршетка обуке, која је била организована за потребе локалног тржишта рада, полазнице су усвојиле нова знања и вештине које ће им пружити додатне шансе за запошљавање.

Услуге педикира и маникира последњих година су у експанзији, због чега је ова обука била прави избор за јачање компетенција незапослених лица. Неке од полазница ће своја прва практична искуства стицати код послодаваца у градским козметичким салонима, док ће оне које поседују више самопоуздања, предузетничког духа и које су већ имале жељу да се самостално баве козметичким услугама, основати своје салоне и започети приватну делатност. 

Приликом уручења сертификата в.д. директора јагодинске филијале Светлана Митровић је истакла да полазнице и након завршетка обуке могу да рачунају на подршку Националне службе преко својих саветника за запошљавање, који ће их упутити на даље могућности за укључивање у мере активне политике запошљавања и коришћење државне финаснијске подршке кроз субвенцију за самозапошљавање.

Полазнице су током обуке стекле квалитетна и применљива знања, атмосфера је на обуци била одлична, а већина њих је показала велику спретност и креативност у раду. 

Поред обука за тржиште рада које се изводе непосредно, у Филијали Јагодина НСЗ ове године новитет представљају и обуке за тржиште рада у онлајн формату, намењене незапосленима који желе да се оспособе за послове вођења пословних књига и дигитални маркетинг. Ове обуке у Јагодини тренутно завршава укупно 75 незапослених Јагодинаца.