Вести

01.10.2024.

Донација рачунара Заводу за васпитање деце и омладине

У данашњем дигиталном свету, технологија игра кључну улогу у образовању и развоју младих људи. У оквиру својих активности усмерених на подршку младима, Национална служба за запошљавање (НСЗ) донирала је десет рачунара Заводу за васпитање деце и омладине.

Завод се брине о деци и омладини која се суочавају с различитим изазовима, а пружање савремених технолошких средстава може значајно допринети њиховом образовању и личном развоју. Рачунари ће им омогућити приступ образовним материјалима, онлајн курсевима и разним едукацијама које су неопходне за развој вештина потребних у савременом друштву.

Завод су посетили директор НСЗ, Милан Боснић и саветник директора Саша Вукотић, а велику захвалност за подршку исказала им је директорка Завода Татјана Миленковић Кајкут. 

„Овим гестом желимо да подстакнемо и друге да се укључе у сличне иницијативе. Верујемо да акције овог типа доприносе повећању друштвене и социјалне одговорности. Жеља ми је да помогнем да штићеници ове установе развију дигиталне вештине и имају алат за стицање знања. Образовање и информисаност су важне за интеграцију и ових младих људи у друштво и начин за њих да превазиђу проблеме у којима су се нашли.”- истакао је Боснић.

„Ова донација није само материјална помоћ, већ представља симбол наде и подршке за младе људе који се суочавају са изазовима.Верујем да ће ова иницијатива позитивно утицати на њихов живот и помоћи им да изграде бољу будућност. Хвала вам што сте препознали важност улагања у образовање и рехабилитацију наших младих. Заједно можемо створити прилике које ће им отворити врата ка успеху.“-рекла је Миленковић Кајкут.