Вести

19.05.2023.

Филијала Пријепоље и Општина потписале споразум о суфинансирању

Представници локалне филијале Националне службе за запошљавање и Општине Пријепоље потписали су 18. маја Споразум о уређивању међусобних права и обавеза у реализацији мера активне политике запошљавања за 2023. годину.

Споразум, који су потписали директорка Филијале Пријепоље НСЗ Рафета Хајдаревић и председник Општине Драго Попадић, тиче се суфинансирања програма и мера активне политике запошљавања предвиђених локалним планским документом у области запошљавања за ову годину.

Mере које ће бити реализоване су додела субвенција за самозапошљавање и субвенција послодавцима за запошљавање лица из категорије теже запошљивих. Према речима  директорке Хајдаревић, за реализацију ових мера обезбеђена су средства у укупном износу од 15.000.000 динара, од чега ће Општина Пријепоље обезбедити 6.000.000, а НСЗ 9.000.000 динара.

Хајдаревићева је нагласила да је сарадња са Општином Пријепоље дугогогодишња пракса пријепољске Филијале НСЗ, којом се остварује заједнички циљ, а то је смањење броја незапослених на локалу.

Приликом потписивања споразума, председник Попадић се захвалио Филијали Пријепоље НСЗ на доброј сарадњи, која је, како је рекао, у општем интересу свих грађана Пријепоља.