Вести

23.01.2024.

Филијали Сомбор је уручена захвалница Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ из Сомбора

Градска библиотека „Карло Бијелицки“ из Сомбора уручила је захвалницу Националној служби за запошљавање за дугогодишњу успешну сарадњу.

У Сомбору је претходне недеље одржана Свечана академија поводом 165 година од оснивања Градске библиотеке „Карло Бијелицки“. Својим присутвом овај јубилеј су подржали представници Министарства културе, Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, представнци Града Сомбора, бројих институција, Библиотеке матице срспке, Библиотеке града Београда, културних установа и бројни други гости.

Овом приликом додељене су захвалнице највернијим читаоцима и бројним сарадницима међу којима је захвалница уручена и Филијали Сомбор Националне службе за запошљавање.

Испред Филијале Сомбор захвалницу је примила Свјетлана Нешић која је  обраћајући се присутнима, у име колектива НСЗ, захвалила на овом признању и истакла значај ове сарадње која датира још од 2007. године, током које су спроведени бројни јавни радови са циљем дигитализације свих часописа и књига  и уређењем архивске грађе. Такође је навела да је спровођењем ових јавних радова запослено 96 незапослених лица међу којима је значај број особа са инвалидитетом.