Вести

19.03.2024.

Информатичку обуку завршило 6 ОСИ из Ужица

У Филијали Ужице Националне службе за запошљавање 6 незапослених особа са инвалидитетом (ОСИ) добило је сертификате након успешно завршене Основне информатичке обуке по ЕЦДЛ стандарду. Полазници обуке су стекли информатичку писменост у коришћењу персоналног рачунара и основних програмских апликација у свакодневном раду.

Обука за потребе локалног тржишта рада реализована је у Техничкој школи у Пожеги, у периоду од 29. децембра прошле, до 6. фебруара ове године. Наставни програм се састојао из теоријског и практичног дела, у укупном трајању од 90 школских часова. Паралелно током обуке рађена је и провера постигнутих резултата и ефеката обуке кроз тестове постигнућа и завршни испит.

Приликом доделе сертификата, присутнима се обратила Биљана Терзић, начелница Одсека за посредовање у запошљавању ужичке Филијале НСЗ, пожелевши полазницама обуке да стечена знања и компетенције практично искористе како би што лакше дошли до жељених послова. Полазници су исказали задовољство организацијом обуке, предавачима и стеченим знањем, чиме су, како су истакли, побољшали своје професионалне компетенције на тржишту рада.

Обуке за тржиште рада представљају добру прилику за стицање нових вештина, знања и компетенција и усмерене су на повећање запошљивости како особа са инвалидитетом, тако и свих других категорија незапослених.