Вести

21.05.2024.

Интензивирање сарадње: НСЗ и Новосадски сајам потписали протокол о сарадњи

На 91. Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду, на којем је један од 1.200 излагача и Национална служба за запошљавање (НСЗ), јуче је потписан Протокол о сарадњи између Новосадског сајма и НСЗ. Протокол су потписали директор НСЗ Зоран Мартиновић и директор Новосадског сајма Никола Ловрић у присуству директорке и заменика директора Филијале Нови Сад НСЗ, Татјане Видовић и Миломира Цвијовића и начелника Јужнобачког управног округа Милана Новаковића.

Ова сарадња има за циљ повезивање излагача, незапослених лица и других посетилаца манифестација у организацији Новосадског сајма, чиме се ће допринети развоју партнерстава  у домену запошљавања и улагања у људски капитал. Модерни концепт сајмова Новосадског сајма промовише међудржавну и привредну сарадњу, као и развој науке и знања, док Национална служба за запошљавање, као спона између привреде и стручних кадрова, игра важну улогу у унапређењу привредног амбијента у Србији.

Захваљујући доброј сарадњи са Новосадским сајмом, Национална служба за запошљавање ће током ове године представити своје програме и услуге компанијама и посетицома на престижним манифестацијама, попут Сајма енергетике и инвестиција, Међународног сајма туризма и Међународног сајма пољопривреде.

Компаније ће на штанду НСЗ моћи да се распитају и о свим процедурама у вези са запошљавањем нових кадрова и да поднесу пријаве потребе за запошљавање које ће бити прослеђене надлежним филијалама НСЗ на даљу реализацију.

Сваког дана током трајања 91. Међународног пољопривредног сајма, представници филијале НСЗ Нови Сад  настојаће да приближе свим заинтересованима мере и активности које свакодневно реализују у циљу смањења незапослености и повећања броја слободних радних места с једне стране и обезбеђивања послодавцима квалитетних кадрова с друге стране.

91. Међународни пољопривредни сајам траје до 23.маја. Представља се више од 1.200 излагача из Србије и 40 других земаља. Земља партнер сајма ове године је Европска унија.