Остали конкурси

Javni poziv za dostavljanje predloga projekata podrške ženama i mladim početnicama i početnicima u poslovanju kroz nabavku opreme i uvođenje usluga

Program Evropske unije za lokalni razvoj, EU PRO Plus, koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, je objavio Javni poziv koji za cilj ima pružanje podrške zapošljavanju žena i mladih iz nerazvijenih opština u regionima Šumadije, zapadne, južne i istočne Srbije putem obezbeđivanja opreme i usluga za pokretanje poslovanja, kao i osnaživanje mladih preduzeća.

Evropska unija je za ovu inicijativu usmerenu na povećanje konkurentnosti lokalne privrede, u 43 izrazito nedovoljno razvijene opštine uključene u program, opredelila 375.000 evra. Finansijska podrška će biti iskorišćena za nabavku nove opreme i uvođenje usluga (uvođenje standarda, unapređenje tehnoloških procesa, sertifikacija, razvoj postojećih i novih proizvoda i sl.) sa ciljem da se podstakne preduzetništvo i poveća zaposlenost.

Za bespovratnu podršku EU u okviru prvog dela ovog poziva mogu da konkurišu mladi od 18 do 30 godina i nazaposlene žene (LOT 1), koji su prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, a imaju stalno prebivalište i planiraju pokretanje biznisa u jednoj od 43 lokalne samouprave. Pravo učešća kroz drugi deo poziva imaju preduzetnice i preduzetnici  i mikro i mala preduzeća u vlasništvu žena ili mladih, registrovana 2022. godine ili nakon toga (LOT 2).

Pojedinačni iznos bespovratnih sredstava po projektu je od 5.000 do najviše 10.000 evra za oba LOT-a (uz obavezu  aplikanta da obezbedi sopstveno gotovinsko učešće u investiciji od 10% za LOT 1, odnosno 15% za LOT 2. Podržani projekti treba da uključe i društveno odgovorne aktivnosti koje će doprineti razvoju njihovih lokalnih zajednica. Rok za dostavljanje predloga projekata je 12. septembar 2023.godine. 

Za sve zainteresovane potencijalne korisnike biće organizovane info-sesije tokom avgusta meseca 2023. godine. 

Detaljne informacije o mestu i vremenu održavanja info-sesija, kao i prijava za učešće dostupni su na internet stranici  www.euproplus.org.rs.

LIFLET - ĆIRILICA

LIFLET - LATINICA

Прочитај више

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати