Вести

11.10.2024.

Јавни позиви НСЗ представљени послодавцима у Панчеву

У просторијама Регионалне привредне коморе јужнобанатског управног округа у Панчеву јуче је одржана презентација за послодавце на којој су представљени јавни позиви за дугорочно незапослена лица. Учествовало је 19 послодавца из Панчева, док су јавне позиве презентовали Вања Милићевић, начелник Одељења за програме запошљавања, предузетништво, образовање и обуке, и Зорица Максимовић саветница за рад са особама са инвалидитетом (ОСИ).

Окупљенима се прво обратио директор РПК Јужнобанатског управног округа Марко Ћулибрк који је поздравио присутне послодавце и представнике Националне служе за запошљавање, истичући значај оваквих догађаја и сарадње са послодавцима.

Према речима в.д. директора Филијале Панчево НСЗ Јелене Шиник, сваке године Национална служба у Панчеву реализује јавне позиве за које влада велико интересовање. Она је нагласила да су ове године активни јавни позиви за подршку дугорочно незапосленима у оквиру пројекта „Имплементација иновативних мера активног запошљавања и приступа за повећање интеграције дугорочно незапослених, младих, жена, особа са инвалидитетом и теже запошљивих група на тржишту рада“- ИПА 2020, који се спроводе у четири филијале НСЗ, у Панчеву, Пожаревцу, Јагодини и Прокупљу.

У циљу што боље реализације програма запошљавања, послодавцима су детаљно представљене појединости јавних позива: за реализацију обука на радном месту за дугорочно незапослене уз субвенцију за запошљавање; за субвенционисање зараде за дугорочно незапослене особе са инвалидитетом без радног искуства; за субвенционисање зараде за запошљавање дугорочно незапослених са евиденције НСЗ.

Привредницима је скренута пажња и на специфичности и обавезе у вези са сваком од предвиђених мера запошљавања, а по завршетку презентације послодавцима су пружени и сви одговори на спорна питања и недоумице око конкурисања.

Овакви догађаји уједно представљају и добру прилику да се у разговору са послодавцима сагледају проблеми које они имају у пословању, а једна од улога НСЗ је и да им помогне у њиховом превазилажењу, објаснили су представници НСЗ.