Вести

04.11.2022.

Караван запошљавања обишао Црвену реку

Мобилни тим пиротске Филијале Националне службе за запошљавање, састављен од два саветника за запошљвање и једног организатора програма запошљавања, обишао је крајем октобра место Црвена река у Општини Бела Паланка, у оквиру услуге “Караван запошљавања”.

Караван запошљавања је услуга Националне службе која се организује како би се пружила подршка незапосленима у руралним и неприступачним деловима локалних самоуправа, а пиротска Филијала НСЗ је спроводи на подручју читавог Пиротског округа већ неколико последњих година. 

Главни циљ ове услуге је да се незапосленим лицима из удаљених планинских и тешко приступачних села пруже информације о свим услугама Националне службе за запошљавање, како би се, препознајући неки свој интерес у томе, укључили у неку од државних мера и програма запошљавања.

Незапослена лица која нису пријављена код НСЗ, а која испуњавају законом прописане услове, на овај начин могла су да се директно, на лицу места уведу у евиденцију, а они који су већ били регистровани, имали су могућност да регулишу редовна јављања Националној служби или да узму одговарајуће уверење као доказ пред другим државним установама и органима. 

У Црвеној реци је овом приликом информисано 15 незапослених лица, која су у разговору са саветницима за запошљавање и организатором програма запошљавањана добила све потребне смернице за даље поступање у циљу запошљавања.

Караван запошљавања још један је од начина на који НСЗ покушава да побољша положај незапослених на тржишту рада, како би што лакше дошли до радног ангажмана.