Вести

14.09.2023.

Караван запошљавања посетио Црвену Реку

У оквиру услуге Караван запошљавања, мобилни тим пиротске Филијале Националне службе за запошљавање, састављен од два саветника за запошљавање и једног организатора програма запошљавања, обишао је 13. септембра село Црвена Река у Општини Бела Паланка.

Караван запошљавања је услуга Националне службе која се спроводи како би се пружила подршка незапосленима у руралним и неприступачним подручјима, а локална филијала НСЗ је спроводи на подручју Пиротског округа већ дужи низ година.

Путем „Каравана запошљавања“ незапослена лица из удаљених планинских и села се информишу о свим услугама Националне службе за запошљавање и могућностима за укључивање у мере активне политике запошљавања.

Незапослени који нису пријављена на евиденцију НСЗ, а испуњавају законом прописане услове за то, на овај начин могла су да се директно, на лицу места, уведу у евиденцију, док су они који су већ били регистровани имали могућност да регулишу своја редовна јављања, добију одговарајућа уверења као доказ пред другим државним установама и органима, договоре индивидуални план запошљавања са својим саветником и добију све потребне и валидне информације и савете.

У Црвеној Реци је овом приликом информисано 15 незапослених житеља који су, у разговору са саветницима за запошљавање и организатором програма запошљавањана, добили све потребне смернице за даље поступање у циљу што скоријег запошљавања.

Караван запошљавања, као мера активне политике, још један је од начина на који НСЗ настоји да приближи своје услуге незапосленима, побољша њихов положај на тржишту рада и пружи им подршку у проналажењу запослења.