Саопштења

22.11.2023.

КЛИКОМ ДО ШАНСЕ ЗА ПОСАО!

Национална служба за запошљавање (НСЗ) организује Виртуелни сајам запошљавања, коришћењем иновативне интернет технологије која обезбеђује једноставан приступ и виртуелно окружење прилагођено корисницима.

Сајам се одржава у четвртак, 30. новембра 2023. године од 10.00 – 16.00 часова.

Региструјте се кликом на: 
www.nsz-virtuelnisajam.rs

КО МОЖЕ ДА УЧЕСТВУЈЕ НА САЈМУ?

На Виртуелном сајму запошљавања (ВСЗ) могу да учествују сва незапослена лица, без обзира да ли се налазе на евиденцији НСЗ. Регистрација на wеб платформи је једноставна, а након исте -  сви који су се регистровали као корисници добијају лични налог за будућа приступања платформи (обезбеђена политика приватности).

Поред могућности да директно разговарају са послодавцима из бројних компанија које ће бити присутне на платформи (chat опција, кликом на штанд са називом компаније), тражиоци посла моћи ће да сазнају како се пише радна биографија (CV), да се директно пријаве на понуђене послове итд. 

Након првог ВСЗ који је успешно организован у мају 2021, НСЗ наставља да ради на дигитализацији услуга са циљем да се оне учине доступнијим незапосленима и теже запошљивим лицима и да се на тај начин додатно подстакне њихова активност у тражењу посла, али и да се упознају са  бројним могућностима за додатне едукације и усавршавање вештина. Поред тога, дигитализација НСЗ у складу је са стратешким документима у области запошљавања 

Сајам се организује уз подршку Немачке развојне сарадње коју спроводи Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GIZ.