Вести

12.08.2022.

Леонију у Краљеву потребно 700 радника

Немачка компанија „Леони“ је, у сарадњи са испоставама Пожега, Ариље и Косјерић ужичке Филијале Националне службе за запошљавање, организовала ове недеље у сали Општине Пожега састанак са кандидатима заинтересованим за запослење у производном погону у Краљеву.

- Изузетно смо задовољни што даље развијамо наше пословање у Србији, зато смо данас у Пожеги. У овом тренутку хитно нам је потребно додатних 700 радника како би попунили  капацитете фабрике у Краљеву – поручио је том приликом директор Леонија Пјерлуиђи Гионе.

С тим у вези, на тргу испред Општине Пожега био је постављен и Инфо штанд Леонија, где су посетиоци и потенцијално заинтересовани кандидати могли да добију све битне информације о процесу запошљавања у тој компанији.

- С обзиром на то да компанија планира до краја године запошљавање већег броја радника, активност НСЗ се проширила и на ужичку Филијалу, односно на испоставе Пожега, Ариље и Косјерић. Данас сви заинтересовани за посао могу се пријавити послодавцу без обзира на врсту и ниво квалификација које поседују, без обзира на  старосну доб и без обзира на радно искуство – објаснила је в.д. директора Филијале Ужице НСЗ Зорица Милошевић.

Иначе, НСЗ већ дуже време активно сарађује са овом компанијом на запошљавању нових радника, како преко информисања и селектовања кандидата, тако и преко упућивања потребних кадрова у Леони.

 Очекујем боље услове рада и зараде него што је у локалу. Знам да је посао у Краљеву, али ако су бољи услови то ми не представља проблем. По занимању сам продавац, али мислим да то није препрека, јер сам спреман за сваки вид обуке и стицања нових знања – рекао је Микан Јовановић, један од незапослених са евиденције Испоставе Пожега НСЗ.