Вести

11.08.2023.

Лесковац спреман за реализацију плана запошљавања

Поводом закључења Споразума о реализацији локалног акционог плана запошљавања за 2023. годину између лесковачке Филијале Националне службе за запошљавање и локалне самоуправе, градоначелник Лесковца Горан Цветановић јуче је са сарадницима посетио Филијалу НСЗ и разговарао са директорком Оливером Пешић и запосленима.

Целокупан износ средстава опредељених за реализацију овогодишњеwг плана запошљавања, у укупној вредности од тридесет милиона динара. обезбеђен је из градског буџета, док ће лесковачка Филијала НСЗ пружити техничку подршку у спровођењу четири мере: програма самозапошљавања, јавних радова, стручне праксе за незапослене са просеком на студијама 9,00 и више и стручне праксе за остале незапослене са високом стручном спремом.

У разговору са градоначелником, директорка Пешић је истакла да НСЗ има изузетно добру дугогодишњу сарадњу са локалном самоуправом, која даје одличне резултате на локалном тржишту рада и битно утиче на смањење незапослености.

- Повод данашње посете градоначелника је договор око будуће сарадње у вези са јавним конкурсима и позивима које је Град расписао 7. августа, а који ће трајати до 22. августа. У Лесковцу је 31. јула било 12.033 незапослена, што значи да стопа незапослености тренутно износи 12,3%. Што се Јабланичког округа тиче, стопа незапослености је 14,6%, а укупан број незапослених је 21.253 – навела је Пешићева.

Након објаве јавних позива, лесковачки послодавци и незапослени су позвани да се благовремено пријаве или Филијали Лесковац Националне службе за запошљавање или Канцеларији за локални економски развој Града Лесковца.

Текстови јавних позива могу се наћи на сајту Националне службе и Града Лесковца.