Вести

23.09.2022.

Мартиновић: Послодавци понудили 23. 000 радних места

Програм „ Моја прва плата“ је веома добро прихваћен од стране и послодаваца и незапослених лица. За програм се до сада пријавило преко 9000 послодаваца који су понудили око 23.000 радних места. На наше задовољство, највећи број укључених има реалне шансе да остане у предузећу у коме је ангажован по програму“, изјавио је јуче у Краљеву директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић.

Мартиновић је посетио предузеће „ГИР“ и предшколску установу “Олга Јовичић Рита”, послодавце који у сарадњи и уз програме  НСЗ запошљавају нове раднике а посебно младе,  кроз програм Моја прва плата.

Програм  „Моја прва плата“ који спроводи Национална служба за запошљавање већ трећу годину заредом, пружа прилику младима без искуства да стекну знања и вештине, драгоцено прво радно искуство док послодавци добијају квалитетан и адекватан кадар. 

У разговору са представницима предузећа „ГИР“ које је кроз програм „Моја прва плата“ у предходним годинама ангажовала четворо младих од којих је троје засновало радни однос, директор НСЗ се упозао са радом и плановима ове домаће компаније.  „ГИР“ у коме већ ради 854 радника  планира да у следеће 2 године премаши број од хиљаду запослених.Како је речено,  компанији која производи и извози висококвалитетни намештај, потребни су радници свих профила (електро и машински инжењери, технолози у дрвној индустрији, економисти, менаџери, стручњаци за људске ресурсе, ИТ стручњаци) а који  имају одличне услове за рад, стручно усавршавање и напредовање, на најмодернијим машинама на којима се ради и у иностранству.

Током посете предшколској установи “Олга Јовичић Рита”, истакнута је одлична сарадња са Филијалом Краљево кроз коришћење различитих мера и програма НСЗ, попут Моје прве плате, стручне праксе и јавних радова. Ова установа је од почетка програма запослила 19 кандидата и директор НСЗ Зоран Мартиновић се упознао и разговарао са некима од тих младих људи. Том приликом позвао је све младе који су незапослени и без радног искуства да се од 3. октобра пријаве за програм „ Моја прва плата“  како би  стекли прво радно искуство, пуно тога научили у вези струке и добили прилику да захваљујући свом труду уложеним напорима  остану код послодавца  у сталном радном односу