Вести

10.11.2022.

На сајму у Младеновцу 38 фирми тражило 300 нових радника

Филијала за град Београд Националне службе за запошљавање је, у сарадњи са Градском општином Младеновац, организовала сајам запошљавања на ком је 38 послодаваца имало потребу да ангажује око 300 нових радника. Највише слободних радних места било је понуђено радницима машинске, металске, електро, угоститељске, трговачке и текстилне струке.

Обраћајући се посетиоцима сајма, директор НСЗ Зоран Мартиновић је рекао да Општина Младеновац већ годинама уназад издваја значајна финансијска средства за реализацију локалног акционог плана запошљавања.

- Заједничка сарадња Владе Републике Србије, њених институција, Националне службе за запошљавање, локалних самоуправа и представника послодаваца нам је омогућила да се обезбеди пуна стабилности у области рада и запошљавања, без обзира на тренутне проблеме са којима се цео свет суочава. У другом кварталу ове године обезбедили смо најнижу стопу незапослености која износи 8,9 посто, највећу стопу запослености од 51 проценат, као и најнижи број незапослених лица на евиденцији НСЗ од када водимо такве регистре. То је нешто што заслужује посебну пажњу, јер данас имамо понуду за свакога ко жели да пронађе посао у својој земљи - поручио је Мартиновић.

Испостава београдске Филијале НСЗ у Младеновцу већ дуго година остварује изузетно успешну сарадњу са општинском Управом. Према речима председника Општине Владана Глишића, сајам запошљавања представља велику подршку политици запошљавања у Младеновцу.

- Сајмови су веома значајни за наше грађане, зато што у контакту са послодавцима тражиоци запослења могу добити све информације на лицу места. Надам се да ће половина од оних који су данас присутни овде и успети да пронађе запослење. Желим да се захвалим директору Националне службе за запошљавање на доброј сарадњи коју ова установа има са Општином Младеновац – истакао је Глишић.

Он је изразио наду да ће и следеће године мере и активности НСЗ које се односе на програме самозапошљавања, новог запошљавања и јавних радова, поново заинтересовати становнике ове општине, јер како је навео, сваке године око 50 незапослених пронађе запослење користећи једну од ових мера.

Из компаније COFICAB, чија је делатност производња и продаја електричних жица и каблова за аутомобилску индустрију, кућне, медицинске и индустријске апарате, кажу да већ годинама сарађују са НСЗ и да се одазивају на сваки позив за учешће на сајмовима запошљавања. Овога пута они су објавили конкурс за радна места оператер у логистици, оператер у производњи, електричар, координатор продаје и ИТ техничар.

- Веома ми је битно какво је радно окружење у фирми и још важније да постоји тимски дух и огромна количина позитивне енергије. То ме подстиче да даље учим, радим и напредујем. Моја саветница у НСЗ ме је обавестила о понудама компаније COFICAB и ја се надам да ћу задовољити њихове критеријуме за позицију електричара, с обзиром на то да имам искуства у том занимању - изјавио је један од незапослених који су на сајму конкурисали за посао.