Вести

16.12.2022.

На сајму запошљавања на Палилули преко 960 слободних радних места

Филијала Београд Националне службе за запошљавање у сарадњи са Градском општином Палилула организовала је сајам запошљавања на коме је више од 30 послодаваца из Београда, исказало потребу за запошљавањем преко 960 радника. На сајму који је одржан 15.децембра у Установи културе Влада Дивљан, највише слободних послова понуђено је за електро и машинске инжењере, менаџере друштвених мрежа, медицинске раднике, васпитаче, раднике у угоститељству, раднике обезбеђења, продавце, магационере, возаче, грађевинске раднике и НК радника.

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић рекао је да НСЗ  велику пажњу посвећује организацији сајмова и да је у периоду јануар-новембар ове године одржано више од 60 сајмова запошљавања на којима је учествовало око 1.300 послодаваца који су исказали потребу за запошљавањем око 14.000 извршилаца. 

„Око 9.200 лица или 18,32% од укупног броја оних који су присуствовали сајмовима већ је нашло запослење“, рекао је Мартиновић. 

Мартиновић је истакао и изузетну сарадњу са Градском општином Палилула која има конституисан и савет за запошљавање, ради на смањењу стопе незапослености и оценио да је веома ефикасна сарадња у области запошљавања са представником ГО Палилула који је задужен за ромска питања. 

Председник општине Палилула Мирослав Ивановић казао је да је велики број послодаваца понудило радна места и да је задовољан бројем заинтересованих који су већ у првом сату после отварања почели да се интерсују за понуђене радне позиције на штандовима послодаваца. 

Он је додао да је то и показатељ да посла има за све који желе да раде. Нагласио је да Градска општина Палилула има одличну сарадњу са Националном службом за запошљавање и директором Филијале за град Београд Кенаном Хајдаревићем.

„Имамо одличну сарадњу са Националном службом за запошљавање Филијалом за град Београд када је у питању учешће на сајмовима. Имлек је компанија која годинама посећује сајмове  на којима проналазимо потребне раднике. Ове године најпотребнији су нам оператери у производњи, и  на истакању и узорковању млека као и  електричари“, истакли су из компаније АД Имлек.

Поред Имлека незапослени су посао могли да потраже на штандовима Дома за стара лица Андреа, Coficab Serbia doo, NESTLE ADRIATIC S d.o.o., Дома за одрасла и стара лица Николсен, Биље Борча, Metro Cash / Carry D.O.O., LC Waikiki и других које су обишли директор Филијале за град Београд Кенан Хајдаревић и заменик директора филијале Београд Синиша Кнежевић.