Вести

23.09.2022.

На сајму запошљавања у Сомбору 517 радних места

На Сајму запошљавања сомборске Филијале Националне службе за запошљавање, одржаном 23.септембра у Спортском центру „Соко“ у Сомбору, 34 послодавца понудила су 517 радних места.

Највећи број радних места су позиције у производњи и то у области текстилне, металске и гумарске делатности без обзира на квалификацију и радно искуство. Такође су понуђена и радна места у администрацији, у услужним делатностима, за возаче свих категорија, ветеринаре, кондуктере и многе друге. 

Тражиоци запослења који су посетили сајам имали су прилику да се , уз послодавце који послују на територији западнобачког округа, представе и послодавцима који имају седиште у севернобачком округу. Наиме, на сајму запошљавања су била присутна и три послодавца из Суботице, који су понудили радна места у производњи. 

Сајам је посетио велики број незапослених лица који су искористили ову прилику, представили се послодавцима и конкурисали на понуђена радна места. 

На евиденцији Филијале Сомбор НСЗ пријављена су 11.372 незапослена лица. У истом периоду прошле године на евиденцији је било пријављено чак 2.120 незапослених лица више. Највећи број незапослених је у И степену стручне спреме - 37%, док је по старосној структури највише пријављених између 55 и 59 година живота, њих 15,5 %.