Вести

06.04.2023.

На врачарском сајму запошљавања 600 слободних радних места

Филијала Београд Националне службе за запошљавање у сарадњи са Градском општином Врачар организовала је сајам запошљавања на коме је 28 послодаваца из Београда, исказало потребу за запошљавањем 600 радника. На сајму који је одржан 5. априла у простору општине, највише слободних послова понуђено је за електро и машинске инжењере, комерцијалисте, раднике у финансијама и банкарству, агенте за некретнине, агенте осигурања, службенике обезбеђења, ЦНЦ оператере, раднике у производњи, персоналне асистенте, беби ситере, оператере у кол центру, угоститељске раднике, продавце, касире, аутомеханичаре и возаче.

Велики  број незапослених који су посетили сајам, послове су могли да пронађу на  штандовима „Гигатрон“ , „Телеком Србије“, „Дунав осигурање“, „НИС“, „ОТП банка“ „ Delhaize Srbija“, „ Eurocons group“ и других учесника.

“Градска општина Врачар наставља успешну сарадњу са Филијалом за град Београд НСЗ, са којом смо данас организовали четврти по реду сајам запошљавања. На овогодишњем сајму представља се 28 компанија, са понудом од око 600 радних места различитих профила занимања и степена квалификације. Обилазећи сајам утвдили смо да постоји потреба за разноврсним занимањима, од инжењера, угоститељских радника, аутомеханичара, возача и сл. Организовањем оваквих сајмова желимо да помогнемо сваком Врачарцу да нађе посао, јер сврха локалне самоуправе и јесте да буде на услузи својим суграђанима“, изјавио је на свечаном отварању председник Градске општине Врачар проф. др Милан Недељковић. 

Заменик директора Филијале за град Београд НСЗ Синиша Кнежевић, истакао је важност сарадње са градским општинама посебно са Општином  Врачар, када је у питању политика запошљавања. 

„Од почетка године реализовали смо Сајам у Општини Раковица, а до краја године се надамо да ћемо одржати и велики ‘Сајам запошљавања’ на нивоу града Београда. Свим послодавцима желим да дођу до адекватног кадра и на тај начин подигну ниво услуга и делатности којом се баве, а незапосленим лицима да у што већем броју уђу у свет тржишта рада и никад више не буду на евиденцији Службе“, закључио је Синиша Кнежевић.

Кнежевић је најавио сајам запошљавања који ће се организовати до краја године у сарадњи са Скупштином Града Београда, на којем се очекује учешће више од 117 послодаваца колико их је учествовало на претходном сајму, као и расписивање јавног позива по Локалном акционом плану где су обезбеђена средства за запошљавање 52. лица.

Из компаније EUROCONS GROUP која је лидер у региону у области индустријског инжењеринга, дизајна и иновативних технологија, као и у понуди опреме водећих мултинационалних компанија, пре свега у фармацеутској индустрији, али и у осталим индустријама, кажу да годинама сарађују са НСЗ и да се радо одазивају сваком позиву за учешће на сајмовима запошљавања. Она је истакла да су управо на сајму запошљавања ангажовали приправника, који је данас директор Сектора инжењеринга у њиховој компанији и који успешно руководи са тимом од 20 људи.

 „Желим да се захвалим НСЗ на свим погодностима и субвенцијама које даје нашој компанији и надам се да ћемо наставити успешну сарадњу. Такође, желим да се захвалим и Градској општини Врачар што годинама уназад наставља да организује Сајам“, закључила је Снежана Радосављевић.