Вести

13.03.2023.

Национална служба отворила Канцеларију у Бродареву

У објекту Месне заједнице Бродарево 10. марта је почела са радом Канцеларија пријепољске Филијале Националне службе за запошљавање. Уговор о давању на коришћење службеног простора потписали су почетком фебруара директор НСЗ Зоран Мартиновић и тадашњи председник Општине Пријепоље Владимир Бабић, а сада су обезбеђени и сви други услови за почетак рада ове Канцеларије.

На скупу организованом поводом званичног отварања, председник Општине Пријепоље Драго Попадић је истакао да је Канцеларија НСЗ у Бродареву пут за даље препознавање и излажење у сусрет потребама грађана из ове Месне заједнице, будући да су од Пријепоља удаљени око 25 километара и да им се на овај начин олакшава свакодневно функционисање. Заменица председника Општине Самира Ћосовић је подсетила на досадашње велике напоре локалне самоуправе да се реализује овај пројекат.

Обративши се представницима локалне самоуправе и медија, гостима и корисницима услуга Националне службе, директорка Филијале Пријепоље НСЗ Рафета Хајдаревић се захвалила Општини на свесрдном залагању да се у Бродареву отвори канцеларија. Она је објаснила да је идеју и предлог Филијале Пријепоље о формирању канцеларије подржало руководство НСЗ, које је Правилником о изменама и допунама правилника о организацији и систематизацији послова у НСЗ омогућило формирање мање оганизационе јединице изван седишта Филијале.

- У реализацији идеје о отварању канцеларије НСЗ у Бродареву изузетан значај је, као важан социјални партнер, имала Општина Пријепоље, која је нашој Филијали уступила на коришћење једну канцеларију у објекту Месне заједнице. Надамо се да ће услуге које пружа НСЗ на овај начин постати доступније и да ће подстаћи грађане да их активније користе, односно да се информишу, пријаве на евиденцију незапослених, овере евиденционе картоне, закажу индивидуални разговор са својим саветником и искористе читав низ различитих мера и програма – рекла је Хајдаревићева и додала да и послодавци са територије Бродарева могу у Канцеларији поднети пријаве потреба за запошљавањем, преузети захтеве зависно од програма за који конкуришу и информисати се о свим осталим услугама које Национална служба пружа.

Канцеларија Националне службе за запошљавање у Бродареву радиће уторком и петком, у термину од 9.00 до 14.00 часова.