Вести

07.02.2023.

Национална служба за запошљавањe отвара Канцеларију у Бродареву

Национална служба за запошљавањe отвориће канцеларију у Бродареву како би незапосленима и послодавцима олакшала коришћење услуга НСЗ. Канцеларија се отвара на основу Уговора о давању на коришћење службеног простора у објекту Месна заједница Бродарево Националној служби за запошљавање, који су потписали председник општине Пријепоље Владимир Бабић и директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић.

Према речима директора НСЗ Зорана Мартиновића, актима о унутрашњој организацији још прошле године НСЗ је формирала канцеларију у Бродареву а план је да се у наредних месец дана испуне још неки технички  услови неопходни за њено функционисање. “За почетак, два радна дана током недеље саветници из Филијале Пријепоље одлазиће у МЗ Бродарево и обављајти свакодневне послове и пружати  услуге које су потребне нашим корисницима”, рекао је директор НСЗ. Овом приликом Мартиновић је најавио да ће до средине фебруара НСЗ расписати шири сет јавних позива за послодавце и незапослена лица. Циљ је да се ове године око 20 000 лица директно укључи у финансијске мере које спроводи Национална служба за запошљавање.

Председник општине Пријепоље Владимир Бабић је истакао да ће примопредајом просторија у Месној заједници Бородарево корисници услуга  Националне службе за запошљавање много лакше и уз мање трошкове остваривати своја права.“С Обзиром да је око 650 корсника, мислим да је много раније било потребно покренути овакву иницијативу“, казао је Бабић и додао да је ово доказ како се полако институције приближавају грађанима Бродарева. Он је изразио наду да ће и друге установе следити овај пример.

|ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО|