Вести

25.11.2022.

Националној служби захвалница и плакета Општине Косовска Митровица

На свечаној академији која је одржана поводом обележавања Дана Општине Косовска Митровица и 78 година од ослобођења у Другом светском рату, директорки Покрајинске службе запошљавања АП Косово и Метохија Верици Ћеранић додељене су захвалница и плакета за изузетан допринос у реализацији програма НСЗ и запошљавању младих људи.

Поздрављајући присутне, председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић се захвалио институцијама и свим грађанима који су, како је рекао, својим радом допринели стварању боље будућности и бољих прилика за сву децу која живе на овим просторима, услова у којима могу безбрижно да живе и иду у школу и у којима сваки грађанин може да планира своју будућност. Он је поручио да ће се локална самоуправа и у наредном периоду трудити да обезбеди адекватне услове за живот и рад свих људи у Косовској Митровици.

Национална служба за запошљавање је у претходним годинама имала веома успешну сарадњу са Општином Косовска Митровица, што се препознаје како кроз реализацију програма и мера активне политике запошљавања предвиђених локалним акционим плановима запошљавања, тако и кроз реализацију мера и програма које НСЗ самостално реализује. Преко различитих програма и мера запошљавања у претходном периоду је на подручју ове општине у свет рада укључено више стотина незапослених, пре свега младих људи. 

На свечаности је истакнуто да је Општина Косовска Митровица препознала улогу коју Национална служба има на тржишту рада, као и приоритете локалне политике запошљавања и искористила могућности да се заједничким суфинансирањем програма обезбеде услови за укључивање што већег броја незапослених у свет рада. Из Покрајинске службе запошљавања АП КиМ су поручили да ће и у наредном периоду наставити да развијају сарадњу са Општином на реализацији различитих државних мера и програма који за циљ имају стварање што бољих услова за повећање запослености.