Вести

26.10.2023.

Новосадска Филијала НСЗ на Сајму спорта и омладине

У хали Мастер и на Мањежу Новосадског сајма, 13. октобра је одржан Сајам спорта, у оквиру којег и Сајам омладине, као новитет уведен од ове године. На панел дискусији „Каријера по мери младих“ учествовао је и представник новосадске Филијале Националне службе за запошљавање Душан Марјановић.

Манифестација је организована уз подршку Града Новог Сада и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, у сарадњи са Градском управом за спорт и омладину, Градским спортским савезом, Савезом за школски спорт Града Новог Сада и Новосадским омладинским форумом.

Догађају су присуствовали министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић, помоћница министра туризма и омладине у Влади Републике Србије Ивана Антонијевић, покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и члан Градског већа за спорт и омладину Града Новог Сада Огнјен Цветићанин.

На овогодишњем сајму, који је окупио више од 170 излагача, посетиоци су имали прилику да се упознају, али и опробају у различитим спортовима, приређени су наступи спортских клубова, демонстрације активности и вештина, едукације, тренинзи, као и званична такмичења.

У оквиру Сајма омладине, Савез удружења „Новосадски омладински форум“ реализовао је више забавно едукативних активности за младе, у оквиру којих и панел дискусију „Каријера по мери младих“. У свом излагању, представник НСЗ је упознао скуп са активностима Службе запошљавања у погледу креирања прилика за унапређење социјалне инклузије, једнаког приступа тржишту рада за све и развоја људског капитала у складу са потребама савременог тржишта рада.

У његовом излагању акценат је стављен на услуге посредовања у запошљавању и запошљавање теже запошљивих категорија незапослених, са посебним освртом на особе са инвалидитетом (ОСИ) и младе. Панел дискусија била је добра прилика и да се млади Новосађани ближе упознају и са актуелним програмом владе за подстицање запошљавања младих „Моја прва плата“.