Саопштења

11.05.2022.

НСЗ на „Дану каријере“ у Власотинцу

Лесковачка Филијала Националне службе за запошљавање учествоваће на „Дану каријере“ у Власотинцу, који Техничка школа из Власотинца организује у петак, 13. маја, у Спортско рекреативном центру „Власина“, од 11 до 15 сати.

Догађај је део пројекта Немачке развојне сарадње „Дијалог о запошљавању младих, иницијатива и дуално образовање“, који реализује немачка Организација за међународну сарадњу (ГИЗ) у партнерству са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

На манифестацији ће ученици осмог разреда основних школа и завршених разреда средњих школа моћи да добију све информације о професионалној оријентацији и избору будућег занимања, док ће одрасли и незапослени моћи да се информишу о признавању претходног учења и могућностима за запошљавање у компанијама из Власотинца и Лесковца које су укључене у систем дуалног образовања.

Међу компанијама које ће учествовати на догађају, а које имају потребе за запошљавањем нових радника биће и: Gruner Serbian DOO, Elrad Serbia DOO, Elrad WS-S, HSV DOO, AB kop, Falke Serbia i IGM Mladost.

Филијала Лесковац НСЗ ће на манифестацији имати свој штанд на коме ће посетиоци и учесници догађаја моћи да сазнају све о услугама професионалне оријентације и планирања каријере, али и о свим мерама и програмима активне политике запошљавања и услугама које НСЗ пружа својим корисницима.

Манифестацију ће званично отворити председник Општине Власотинце Братислав Петровић.