Вести

03.05.2023.

НСЗ на 28. Републичком такмичењу средњих саобраћајних школа

Саобраћајно – техничка школа Земун је од 24-26. априла била домаћин 28. Републичког такмичења ученика средњих саобраћајних школа, традиционалне манифестације коју је огранизовала у сарадњи са Заједницом саобраћајних школа Републике Србије, Привредном комором Србије, Заводом за унапређивање образовања и васпитања и Националном службом за запошљавање.

Поред такмичарског дела који се одвија на полигонима школе, представници Националне службе за запошљавање су другог дана манифестације организовали радионицу за писање радне биографије (ЦВ), док је психолог НСЗ информисао присутне учеснике о активностима Националне службе у домену професионалне оријентације и планирања каријере.

- Идеја за учешће Националне службе на оваквој манифестацији јесте умрежавање са стратешким партнерима, подршка дефицитарним профилима занимања, као и подршка послодавцима у прилагођавању актуелним променама на тржишту рада, које карактерише недостатак радника, посебно у области саобраћаја и транспорта – објаснио је Срђан Андријанић из Националне службе за запошљавање.

Такмичење су пратили едукативни програми из области безбедности у саобраћају, а био је организован и мини сајам запошљавања, на ком су учествовали представници Министарства унутрашњих послова, Црвеног крста Србије, Војске Републике Србије, Дунав осигурања, као и преставници образовних институција: Академије техничких струковних студија Београд, Универзитета Сингидунум, Високе школе струковних студија за менаџмент и пословне комуникације Београд и Факултета за европске правно – политичке студије.