Вести

27.02.2023.

Обука за педикир и маникир у Јагодини

У циљу стицања нових знања и вештина за запошљавање филијала Националне службе за запошљавање у Јагодини спроводи обуке за тржиште рада за лица са евиденције незапослених. Једна од актуелних je обука за педикир и маникир у коју је укључено 20 незапослених жена из Поморавског округа, а реализује се у партнерству са Akademijom Oxsford у Јагодини.

Незапослене жене од којих је 10 без квалификација и 10 са средњим нивоом образовања и дугорчном незапосленошћу на овај начин стичу теоријска и практична знања за пружање услуга педикира и маникира које су последњих година веома популарне и тражене.

Према наводима извођача, полазнице ће по успешно завршеној обуци у којој  показују велики ентузијазам и креативност, добити сертификате и бити спремне за самостални рад. Већина полазница истуче да су заинтересоване да по завршеној едукацији  конкуришу за субвенцију за самозапошљавање, као финансијску подршку Националне службе за започињање сопственог посла. Кажу да себе виде као будуће предузетнице што им даје и могућност да своје радно време организују и ускладе са другим породичним обавезама.

У претходном периоду Филијала Јагодина је са Akademijom Oxsford реализавала основну информатичку обуку за 15 особа са инвалидитетом, а тренутно су актуелне и on-line обуке за дигитални маркетинг и вођење пословних књига које похађа 29 незапослених лица.