Саопштења

01.04.2022.

Одлука о финансирању мера активне политике запошљавања у 95 општина

Одлуком о учешћу у финансирању мера активне политике запошљавања предвиђених локалним планским документима у области запошљавања у 2022. години, коју је 30. марта ове године,  донела министарка за рад запошљавање, борачка и социјална питања, проф. др  Дарија Кисић, одобрава се учешће у финансирању мера активне политике запошљавања у 95 локалних самоуправа у Републици Србији.

Удруживањем средстава за финансирање реализације мера активне политике запошљавања предвиђених локалним планским документима обезбеђен је укупан износ од преко 750 милиона динара (753.667.939,86 динара), уз учешће Националне службе за запошљавање од преко 400 милиона динара (401.499.606,93 динара). 

Национална служба за запошљавање и јединице локалне самоуправе у предстојећем периоду закључиће споразуме о начину и поступку реализације мера активне политике запошљавања, након чега ће бити расписани јавни позиви/конкурси.  

Мере које ће се реализовати кроз суфинансирање су: јавни радови, субвенција за самозапошљавање, субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих, стручна пракса, приправништво за младе са високим образовањем, приправништво за незапослене са средњим образовањем и стицање практичних знања.