Вести

24.11.2023.

Одржан сајам запошљавања на Новом Београду

Национална служба за запошљавње – Филијала за Град Београд и Градска општина Нови Београд, организовали су 23.новембра сајам запошљавања. Сајам запошљавања одржан је у згради општине Нови Београд уз изузетну посећеност грађана и учешће 36 послодаваца који су понудили укупно 1.195 радних места различитих профила.

Председник општине Бојан Бован, се захвалио представницима послодаваца који су посетиоцима појашљавали за које позиције су им потребни радници и неке од услова које морају да испуне пре заказивања разговора о запослењу.

Бован је истакао да Нови Београд има добру саобраћајну повезаност са индустријским зонама, што је олакшица за суграђане, у смислу одласка на посао у те привредне зоне и изнео очекивања да ће се после овог сајма, смањити број незапослених од 5.200 Новобеограђана, колико је званично на евиденцији НСЗ.

– Очекујемо да и изградња ЕКСПО центра, којем Нови Београд такође гравитира, допринесе отварању нових радних места, а посебно бих нагласио да је сајам запошљавања добра прилика за младе људе који имају намеру да због посла иду у иностранство, пре тако крупног животног корака, провере да ли овде имају услове за запослење и прилику да остваре пристојну зараду, граде каријеру и заснивају своје породице – рекао је Бован.

На штанду Националне службе, посетиоци су могли да се информишу о актуелним јавним позивима и конкурсима, програмима и мерама НСЗ за подстицање запошљавања, а незапослени су имали помоћ у писању радне биографије

Сајам запошљавања на Новом Београду отворио је заменик директора Филијале за град Београд НСЗ Синиша Кнежевић.    

Кнежевић је истакао да су у НСЗ и даље отворени јавни позиви за теже запошљиве категорије становништва, за које је јавни позив отворен до краја овог месеца, а да су јавни позиви за запошљавање особа са инвалидитетом отворени до 31. децембра.

-Што се тиче програма „Моја прва плата“,  у току је друга фаза тог програма, па подсећам да заинтересовани могу да поднесу захтев до 6. децембра – рекао је Кнежевић.

Различита радна места  понудиле су домаће и стране фирме, јавна предузећа и установе, између осталих „LUKOIL SRBIJA“,  Предшколска установа „11“ април“, ЈП „Паркинг сервис“, чије штандове је уз представнике општине и београдске филијале, обишла Бранка Радовић, руководилац Службе НСЗ београдске филијале Нови Београд.

Највећу понуду за радницима истакли су Јавно предузеће „Поште Србије“, са чак 150 слободних радних места и фирма „ROBERT BOSCH DOO“ којој је за погон у Пећинцима потребно 140 радника, на производним линијама, у складишту и на пословима техничара одржавања

Из предзећа „Паркинг сервис“ кажу да су  позив за учешће на сајму прихватили јер су због одласка колега у заслужену пензију, остала упражњена радна места за кандидате различитих образовних профила и стручних спрема.