Вести

23.05.2024.

Одржан Сајам запошљавања на Новом Београду

Национална служба за запошљавање Филијала за град Београд и Градска општина Нови Београд организовали су данас Сајам запошљавања, на ком је учествовао 81 послодавац са преко 2.242 понуђених радних места.

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић рекао је да су сајмови запошљавања редовна активност коју спроводи Национална служба за запошљавање и да се “годишње организује преко 60 сајмова запошљавања широм Србије” и да је данашњи Сајам запошљавања један од већих, ако посматрамо број послодаваца и број понуђених слободних радних места.

Мартиновић је навео да се у току прошле године, на сајмовима запошљавања, окупило око 1.700 послодаваца, који су понудили око 20.000 слободних радних места.

“Резултат тих сајмова је око 10.000 лица која су се запослила након  тога”, навео је он.

“Видимо да данас у Србији свако ко заиста жели да пронађе посао има велике шансе и да га нађе, било кроз посредовање Националне службе или на неки други начин. Ми данас овде пружамо шансу свима, посебно теже запошљивим категоријама, особама са инвалидитетом и Ромима”, додао је директор Мартиновић.

“Прошле године сајам смо органзизовали у згради општине, у мањем формату, са 36 послодаваца за 1.200  радника. Данас је сајам више него дупло већи, а судећи по броју присутних и посета ће бити таква   – рекао је  председник општине Нови Београд Бојан Бован.

Он је нагласио да је Нови Београд велики привредни центар са највећим бројем страних и домаћих компанија и да је потреба за  радном снагом у тим фирмама велика.

“Без обзира потрагу за пословима преко интернета, овакви сајмови нису превазиђени, јер људи воле директан контакт са послодавцима, што им је овде омогућено. Сајмови су посебно значајни за Нови Београд с обзиром на број становника и близину привредних зона са којима је добро повезан, а како смо видели, многе фирме нуде и организован превоз за своје раднике“ – додао је председник општине Бован.

У препуној хали “Ранко Жеравица”  послове су понудили страни и домаћи послодавци, а незапослени су могли у директном контакту са послодавцима, да оставе своје радне биографије и добију све потребне информације.