Вести

03.04.2023.

Онлајн обуку за књиговође завршило 7 Врањанаца

Након успешно завршене онлајн обуке “Вођење пословних књига”, седам незапослених са евиденције врањске филијале Националне службе за запошљавање 29. марта је добило сертификате.

Организаторка образовања одраслих у Филијали Врање НСЗ Милица Илић је том приликом истакла да је веома задовољна интересовањем и степеном мотивације незапослених током трајања ове обуке, усмерене на стицање нових, знања, вештина и компетенција незапослених лица, ради повећања њихове конкурентности на тржиту рада.

Обуку за вођење пословних књига у протеклом периоду су завршила   седам полазника у првом циклусу и четрнаест полазника у другом циклусу, који чекају на доделу сертификата. У марту месецу ове године пет незапослених лица започело је са похађањем обуке за дигитални маркетинг чији се завршетак очекује у првој половини априла месеца.

Како је приликом доделе сертификата известио један од полазника, дипломирани економиста Ненад Јовановић, већ након завршетка онлајн обуке за књиговође он је добио и посао, тако да од пре десетак дана више не налази на евиденцији незапослених.

И матурант гимназије природно математичког смера Саша Ристић је изјавио да је на уручење сертификата дошао управо са разговора за посао, и да се нада позитивном исходу по питању проналажења посла.

Иначе, ова онлајн обука је бесплатна, а намењена је незапосленима са евиденције НСЗ који имају најмање завршену средњу школу са четвртим нивоом квалификација, као и техничку опремљеност за приступање интернет платформи преко које се обука изводи.

Полазници обуке су у првом циклусу добили новчану помоћ у износу од 30.000 динара, док су полазници обуке у другом циклусу добили новчану помоћ у износу од 20.000 динара. Извођач обуке је била фирма Интего из Београда.