Вести

29.03.2023.

Онлајн обуку за књиговодство завршило 14 Прокупчана

У Филијали Прокупље Националне службе за запошљавање 14 незапослених је 24. марта добило сертификате након успешно завршеног првог циклуса онлајн Обуке за вођење пословних књига.

Ова обука, организована за укупно 15 полазника, била је одржана у периоду од 16. децембра до 30. јануара, трајала је 140 наставних часова, а извођач је била фирма Идего из Београда.

У онлајн формату обрађено је шест модула, односно тематских целина, након којих се полагао тест, а полазници су сами могли да бирају динамику похађања онлајн наставе. Теме које су обрађиване биле су: рад у Еxцел-у; увод у рачуноводство, инвентарисање и билансирање; расходи, приходи и финансијски резултат; вођење пословних књига; финансијски извештај; буџет и врсте буџетских система.

Иако, као инжењер заштите биља, по занимању није био близак овој области, Ђорђе Митровић није крио задовољство после успешно завршене обуке за књиговодство.

- Изузетно сам задовољан целом обуком, а можда би једино било боље да је била комбинована, јер је некад жива реч кориснија. Иако сам током обуке стекао пуно корисних знања, она ће до изражаја доћи тек кроз рад и праксу, а свакако пружа већи спектар могућности за запошљавање. Тражићу посао везан за ову обуку, али ћу се у међувремену пријавити и за још оваквих обука, уколико их буде, јер је корисно да човек прошири своја знања у разним областима.

Онлајн обука за вођење пословних књига организована је у Филијали Прокупље НСЗ кроз три циклуса за три групе незапослених са евиденције НСЗ. У наредном периоду се очекује да ће сертификате добити и полазници другог циклуса, који је похађало 30 незапослених, док ће полазници трећег циклуса, њих 18, обуку за књиговодство завршити већ за неколико дана.