Вести

10.11.2022.

Општина Лебане доделила Националној служби повељу за изузетан допринос запошљавању

Поводом обележавања дана Општине Лебане 8. новембра, на свечаној академији у Дому културе „Радан“ Националној служби за запошљавање додељена је повеља за изузетан допринос у сфери запошљавања.

Претходно је, на предлог Одбора за награде и признања Скупштине општине Лебане, донета одлука да се Националној служби додели осмоновембарска награда за 2022. годину у виду повеље.

Награде заслужним појединцима и установама додељене су на свечаној академији у присуству високих званичника, а у име Националне службе за запошљавање повељу је примила Оливера Пешић, вд директора Филијале Лесковац НСЗ.

Иначе, лесковачка Филијала НСЗ и Општина Лебане већ више година уназад имају одличну сарадњу у реализацији локалних акционих планова запошљавања. Тако је, према Споразуму о суфинансирању програма и мера активне политике запошљавања, у 2021. години издвојено укупно 12.500.000 динара за финансирање програма јавних радова, самозапошљавања и стручне праксе, у које је било укључено 76 незапослених.

Током 2022. године поново је издвојен исти новчани износ, такође за реализацију програма јавних радова, самозапошљавања и стручне праксе, које је користило 77 незапослених са евиденције Националне службе.