Послови

17.07.2024.

ОСНОВНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У БЕЧЕЈУ

ОСНОВНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У БЕЧЕЈУ

ОСНОВНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У БЕЧЕЈУ

оглашава

ЈАВНИ КОНКУРС
ЗА ПОПУНУ СЛОБОДНИХ ИЗВРШИЛАЧКИХ РАДНИХ МЕСТА

Јавнотужилачки помоћник у звању вишег јавнотужилачког сарадника

УСЛОВИ: Стечено образовање из научне области правне науке на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСПБ, мастер академским студијама, специјалистичким академским студијама, специјалистичким струковним студијама, односно на основним студијама у трајању од најмање 4 године или специјалистичким студијама на факултету, положен правосудни испит и најмање две године радног искуства у струци након положеног правосудног испита и потребне компетенције за рад за ово радно место.

Потребне посебне функционалне компетенције: поседовање знања и вештина за израду нацрта јавнотужилачких одлука и других аката, израду нацрта сентенци о заузетим правним ставовима, вештине заступања у кривичним и другим поступцима пред надлежним судом, вештина управљања преткривичним поступком, познавање прописа релевантних за надлежност и организацију рада тужилаштва, познавање прописа: Закона о јавном тужилаштву, Правилника о управи у јавним тужилаштвима, Закон о општем управном поступку и Закон о државним службеницима, познавање подзаконских аката, интерних процедура и других аката органа релевантних за обављање послова радног места јавнотужилачког помоћника.

Поред наведених посебних услова кандидати морају да испуњавају и опште услове за заснивање радног односа у државним органима: да је држављанин Републике Србије, да је пунолетан, да има општу здравствену способност, да му раније није престајао радни однос у државном органу због теже повреде дужности из радног односа, да није осуђиван на казну затвора од најмање шест месеци.

Уз пријаву се прилажу докази у оригиналу или овереној фотокопији и то:
- пријава са биографијом и наводима о досадашњем радном искуству;
- диплома о завршеној школи;
- доказ о радном искуству или потврда о радном стажу у трајању од две године или дуже на радном месту у струци након положеног правосудног испита;
- уверење о положеном правосудном испиту;
- уверење о држављанству;
- извод из матичне књиге рођених;
- уверење да кандидат није под истрагом и да се против њега не води   кривични поступак;
- уверење о општој здравственој способности.

Пријава на конкурс подноси се у писаној форми. Рок за подношење пријава на јавни конкурс је 15 дана од дана оглашавања у листу „Послови“, периодичном издању Националне службе за запошљавање. Пријаве са документима предају се лично у пријемној канцеларији Основног јавног тужилаштва у Бечеју, или препорученом пошиљком са назнаком: „За оглас“ на адресу: Основно јавно тужилаштво у Бечеју, Ул. Главна број 6, 21220 Бечеј.
Неблаговремене, неразумљиве и непотпуне пријаве, као и пријаве уз које нису приложени сви потребни докази неће се узети у разматрање.
Конкурснa комисија ће у изборном поступку усменим путем на основу обављеног разговора са кандидатима, као и непосредно проверити стручну оспособљеност, знања и вештине кандидата за обављање послова на радном месту јавнотужилачког помоћника. Датум разговора биће одређен накнадно, о чему ће кандидати бити благовремено обавештени.
Стручна оспособљеност кандидата за обављање послова на радном месту које се попуњава конкурсна комисија вреднује у изборном поступку, оцењујући испуњеност услова према тексту огласа и радном искуству лица која су већ обављала послове.
Знање кандидата вреднује се провером познавања у области организације и рада јавног тужилаштва и опште културе, ценећи њихово стручно знање из области рада на радном месту јавнотужилачког помоћника.
Сва обавештења у вези јавног конкурса могу се добити од Ђорђа Јовичића, јавног тужиоца, непосредно или путем телефона: 021/6919-242 локал 109.