Вести

24.04.2024.

Пиротским Ромима представљен програм самозапошљавања

Филијала Пирот Националне службе за запошљавање је, у сарадњи са Удружењем грађана „Тернипе“ из Пирота, организовала Информативну сесију на којој је представљен актуелни Јавни позив незапосленима ромске националности за доделу субвенције за самозапошљавање, са освртом и на редовни Јавни позив за самозапошљавање.

Сесија је одржана у Културном центру Рома у Пироту, како би се незапосленима ромске националности пружиле основне информације о условима и начину конкурисања по објављеним јавним позивима, а у циљу њиховог подстицања и оснаживања у одлуци да покрену сопствени бизнис. 

Удружење грађана „Тернипе“ већ 14 година ради на промоцији економске независности и социјалне инклузије Рома и подржава иницијативе које доприносе развоју њиховог предузетништва и запошљавању уопште.

Кроз интерактивну комуникацију, презентацији је присуствовало двадесетак незапослених ромске националности и шесторо њих одмах се пријавило за обуку „Пут до успешног предузетника“ која је предуслов за конкурисање за добијање државне субвенције по програму самозапошљавања.