Саопштења

29.03.2013.

Почињу jавни позиви и конкурси за активне мере запошљавања за 2013. годину

Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike i Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštavaju javnost i svoje korisnike, nezaposlena lica i poslodavce da u subotu, 30. marta 2013. godine počinje realizacija programa aktivnih mera zapošljavanja za 2013. godinu.

U ovoj godini za mere aktivne politike zapošljavanja izdvojeno je 3,4 milijardi dinara iz budžeta Republike Srbije, a biće objavljeni javni pozivi za subvencije za samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta, zatim za programe «Stručna praksa 2013» i «Sticanja praktičnih znanja u 2013. godini», kao i za sprovođenje javnih radova i obuke za potrebe poslodavca.

Nastavićemo i u ovoj godini realizaciju mera za podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Sredstva za ove namene će biti obezbeđena iz budžetskog fonda za zapošljava ovih lica u iznosu od 700 miliona dinara. Biće objavljeni javni pozivi za sprovođenje javnih radova na kojima se angažuju osobe sa invaliditetom, Javni konkurs za dodelu subvencije zarade za zapošljavanje osoba sa invaliditetom bez radnog iskustva i Javni konkurs za refundaciju troškova podrške osobama sa invaliditetom koje se zapošljavaju pod posebnim uslovima.

Dodatne informacije, tekstove javnih poziva i prateće dokumentacije možete preuzeti sa sajta Nacionalne službe – www.nsz.gov.rs.
Cilj Nacionalne službe za zapošljavanje je da se ove godine zahvaljujući aktivnim merama i programima podrške zaposli 70.000 nezaposlenih lica.