Покрени се за посао

Пројекти 27.01.2022.

Циљ Пројекта је био повећање запослености кроз финансијску подршку будућих предузетника за покретање сопственог бизниса или проширење пословних активности предузетника уз услов запошљавања нових радника, као и организовање обука из области предузетништва.

Уз финансијску подршку компаније Филип Морис интернешнл (Philip Morris International), 2009. године је покренут програм „Покрени се за посао“ и у 2019. години је завршен 10. #ПокрениПосао конкурс. Овај програм је у потпуности у складу са Националном и Локалном стратегијом за економски развој према којима су мали и породични бизниси покретачи будућег економског развоја.

Програм је пружао подршку онима који су желели да покрену или унапреде сопствени бизнис. Сви грађани са добром пословном идејом из целе Србије могли су да постану корисници овог програма. Путем овог програма, који спроводи удружење грађана ЕНЕКА (ENECA) из Ниша, компанија Филип Морис интернешнл је додељивала донације у виду опреме, лиценци или сертификата, стандардизације и оптимизације неопходне за покретање или унапређење бизниса. Осим средстава за куповину опреме, будућим предузетницима су биле обезбеђене пословне и стручне обуке, као и стална саветодавна помоћ од стране економских стручњака.

Више информација о пројекту на: http://www.pokrenisezaposao.rs/

Донатор: Филип Морис интернешнл
Носилац пројекта: НВО ЕНЕКА
Период имплементације: у периоду 2009 - 2019. године
 

Прочитај више

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати