Дoгађаjи

11.10.2012.

Понуђено 180 слободних радних места

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Loznici organizovala je 13. Sajam zapošljavanja na kome je 29 poslodavaca ponudilo ukupno 180 slobodnih radnih mesta za različita zanimanja i stepene obrazovanja.

Direktorka Lozničke filijale NSZ Dragana Simić je rekla prilikom otvaranja sajma da su ponuđeni poslovi pre svega u građevinskoj, drvnoprerađivačkoj, prehrambenoj i tekstilnojh struci, a poslodavci su izrazili potrebama i za saradnicima u osiguranju.

Od osoba sa evidencije NSZ koje imaju visoki stepen obrazovanja najviše izgleda da pronađu posao na sajmu su imali su diplomirani turizmolozi, pravnici i arhitekte, kao i inženjeri mašinstva, elektritehnike i grafike, dodala je Simić.

Prema njenim rečima sajam je savremen oblik povezivanja poslodavca i osoba sa evidencije NSZ i predtsvlja jednu u nizu mera koje Filijala te službe organizuje na području svoje nadležnosti, a to su grad Loznica i opštine Krupanj, Ljubovija i Mlai Zvornik. Ona je objasnila da se šest meseci nakon održavanja sajma prati njegova uspešnost.