Вести

19.12.2022.

Послодавци упућени на сарадњу са Националном службом

У организацији америчке компаније „Dun & Bradstreet“, 15. децембра је у Београду одржан скуп Децембарски сусрет привредника, на којем је, поред око 80 представника компанија, учествовала и начелница Одељења за развој односа са послодавцима Националне службе за запошљавање Јасмина Шантић.

Представница НСЗ је том приликом промовисала услуге и мере активне политике запошљавања са циљем да се кроз подстицај и подршку послодавцима запосли што већи број лица са евиденције незапослених. С тим у вези, она је истакла процес дигитализације услуга НСЗ усмерених на све кориснике, односно, у конкретном случају, на послодавце, а велику пажњу привредника привукли су програм Стручна пракса, мере приправништва и програм „Моја прва плата“, као и програми подршке при запошљавању особа са инвалидитетом (ОСИ).

Учесници скупа су имали прилику да сазнају више о различитим облицима подршке запошљавању, попут сајмова запошљавања које организује Национална служба или оглашавања кадровских потреба преко сајта www.нсз.гов.рс, уз нагласак на неопходност партнерства између актера на тржишту рада. Шантићева је најавила наставак добре сарадње са привредом преко различитих програма подршке и у наредној години.

Компаније су позване да све информације о учешћу у мерама активне политике запошљавања и подршци у обезбеђивању кандидата за запошљавање на слободним позицијама, потраже на сајту Националне службе, или путем друштвених мрежа, као и у директном контакту са представницима Одељења за развој односа са послодавцима у надлежним филијалама НСЗ.