Вести

21.10.2024.

Потписан Меморандум о разумевању између Националне службе за запошљавање и удружења „Тачка повратка“

У понедељак, 21. октобра, у Београду је потписан Меморандум о разумевању између Националне службе за запошљавање (НСЗ) Републике Србије и удружења „Тачка повратка“, чији су потписници Милан Боснић, директор НСЗ и Урош Живковић, програмски директор удружења.

Циљ меморандума јесте да се оснажи постојећи однос између страна потписница на иницијативама и програмима који се баве промоцијом циркуларних миграција становништва и оснаживањем мреже миграционих сервисних центара, у контексту локалног развоја и подршке талентованим младим стручњацима и повратницима за лакше запошљавање.

Према меморандуму, сарадња између страна потписница ће се одвијати у неколико области: продужетак сарадње на заједничком дијалогу око измене правног оквира и сервиса, процедура и портала за боравак и запошљавање странаца у Србији; креирање потенцијала за боље разумевање циркуларних миграција, повратника и статистике за потребе доношења бољих јавних политика; подршка удружења НСЗ у развијању активности и потенцијала за сарадњу у оснаживању мреже миграционих сервисних центара кроз тренинге, заједничке активности и учешће у даљем развоју; заједничка подршка активностима и платформама у оквиру покренуте Таленти. Екосистем иницијативе која се развила у сарадњи Фонда за младе таленте и „Тачке повратка“, као и остали видови сарадње у стратешки битним областима за потписнице меморандума.