Вести

02.07.2024.

Потписан Споразум са општином Звездара о запошљавању две особе из категорије теже запошљивих лица

Филијала за град Београд Националне службе за запошљавање и Градска општина Звездара, потписале су 2. јула Споразум о реализацији мера активне политике запошљавања у 2024. години, којим би две особе из категорије теже запошљивих требало да добију запослење.

Споразум су потписали заменик директора Филијале за град Београд Синиша Кнежевић и председник општине Звездара Владан Јеремић. 

Кнежевић се захвалио председнику општине Звездара на дугогодишњој, одличној саради и додао да „ Поред Градске општине Звездара, овај вид споразума, београдска филијала потписаће и са општином Младеновац. Ова субвенција намењена је особама из категорије теже запошљивих лица, а за реализацију ове мере обезбеђена су средства у укупном износу од 588.235,29 динара, од чега Градска општина Звездара учествује у финансирању мера активне политике запошљавања у износу од 300.000,00 динара, а Национална служба у износу од 288.235,29 динара. Очекујем да се овакав вид сарадње са општином настави“.

„Надамо се да ћемо овог пута помоћи да две слабовиде особе дођу до запослења јер смо свесни да су препреке са којима се оне суочавају при проналажењу посла велике и за њих непремостиве. Заједничким деловањем институција, у овом случају Националне службе за запошљавање и Градске општине Звездара, трудимо се да помогнемо грађанима у проналажењу посла што је предуслов за пристојан живот. Захваљујући нашој успешној сарадњи, у претходним годинама реализовани су бројни програми и покренуте нове мере које су дале позитивне резултате и утицале на промену прилика на тржишту рада на нашој општини“, рекао је Јеремић.

Национална служба за запошљавање расписује Јавни позив послодавцима за доделу субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих лица, са приоритеом на запошљавању слабовидих лица, на уговорни период од 12 месеци, који ће бити објављен на сајту НСЗ И ГО Звездара.