Вести

23.11.2023.

Преко „Моје прве плате“ Намештај Тахировић запослио 42 млада Новопазарца

Поводом реализације овогодишњег програма „Моја прва плата“, познату новопазарску компанију „Намештај Тахировић“ 22. новембра је посетио директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић у пратњи градоначелника Новог Пазара Нихата Бишевца и директора новопазарске Филијале НСЗ Фахрудина Ђекића.

Ова компанија је у предходна три цикслуса преко програма Моја прва плата ангажовала укупно 42 млада Новопазарца са евиденције незапослених НСЗ. У питању је велика породична фирма која негује спој традиције и квалитет производа, а препозната је као лидер у производњи плочастог намештаја, како у Србији, тако и у свим земљама нашег региона.

- Велико је задовољство када обиђемо овако великог и успешног послодавца који својим резултатима у земљи, али и у региону, представља правог доброг промотера града Новог Пазара. Ова успешна сарадња НСЗ и наших привредника увек је добродошла и огледа се у стварању позитивног и успешног привреног амбијента, на чему им се овом приликом и захваљујем – поручио је градоначелник Бишевац.

Директор Ђекић је истакао да је новопазарска Филијала НСЗ при крају једне веома успешне године што се тиче реализације планираних активности на локалном тржишту рада.

- Што се тиче програма Моја прва плата, ми спадамо у једну од најуспешнијих филијала НСЗ по броју укључених незапослених младих, али и по износу опредељених финансијских средстава која су за програме запошљавања пласирана из буџета Републике Србије. Само у последња три циклуса, кроз овај програм је прошло преко 6.100 младих Новопазараца - нагласио је Ђекић.

Како је рекао власник фабрике намештаја Енес Тахировић, његово предузеће остварује дугорочну и изузетно квалитетну сарадњу са Националном службом за запошљавање.

- Ми смо презадовољни сарадњом са НСЗ у свим сегметима пословања. Имамо велику потребу за кадровима у свим нашим пословницама широм Србије, првенствено када су у питању радници у производњи, али и продавци. Ове године смо конкурисали за нових 15 младих који би у овом, четвром циклусу требало да се укључе у програм Моја прва плата – најавио је Тахировић.

Александар Пантовић је један од запослених који је у фирми Намештај Тахировић посао добио управо преко програма Моја прва плата. Тренутно обавља послове монтажера намештаја и каже да је задовољан условима рада у предузећу.

- Желео бих да поручим младим људима да искористе све програме које нуди НСЗ, да се пријаве и укључе у што већем броју, јер је то сигуран пут до сталног запослења - изјавио је овај млади Новопазарац.

Према речима директора Мартиновића, за програм Моја прва плата тренутно влада велико интересовање од стране послодаваца из свих делова наше земље.

- До сада је за преко 8 хиљада послодаваца одобрено да се укључе у овај програм, а они су исказали потребу за више од 20 хиљада извршилаца. Ми желимо са овог места да позовемо све младе људе да се пријаве у што већем броју и аплицирају за разне позиције, а то могу урадити електронским путем до 6. децембра - подсетио је Мартиновић.