Дoгађаjи

16.10.2012.

Проjекат ''Друга шанса'' у Вршцу

U ponedeljak, 15. oktobra je u osnovnoj školi ''Paja Jovanović'' u Vršcu počeo projekat ''Druga Šansa'' koji će se odvijati u tri ciklusa. Prvi ciklus obuhvata polaznike od I-IV razreda, drugi ciklus od V-VI razreda i treći ciklus od VII-VIII razreda.

Direktor škole i predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje iz filijale Vršac pozdravili su prisutne polaznike i poželeli im uspešno pohađanje ovog programa. U projekat „Druga šansa" u Vršcu biće uključeno 56 polaznika, koji će svakog radnog dana u večernjim časovima pohađati nastavu. Nakon uspešno završenog programa polaznici će dobiti diplomu o završenom osnovnom obrazovanju i sertifikat o stručnim kompetencijama.

Evropska unija donirala je 4 miliona evra bespovratne pomoći da se u Srbiji sprovede projekat „Druga šansa" Ministarstva prosvete i nauke Republike Srbije. U okviru projekta će od 2011. do 2013. godine biti realizovano Funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih (FOOO) za 4.000 odraslih učesnika preko 15 godina starosti, bez završenog osnovnog obrazovanja i stručne osposobljenosti.

Projekat „Druga šansa" namenjen je nezaposlenim osobama bez zanimanja i kvalifikacija, a koji su nepismeni ili nemaju potpuno osnovno obrazovanje.