Вести

23.09.2022.

Прокупачки послодавци понудили суграђанима 200 радних места

У просторијама Филијале Прокупље Националне службе за запошљавање 21. септембра је одржан сајам запошљавања који је био један од најпосећенијих до сада сајмова тог типа организованих у Прокупљу.

На сајму је учествовало преко 20 послодаваца који су имали потребу да радно ангажују око 200 нових радника. Манифестацију је, према проценама, посетило око 800 незапослених суграђана који су искористили прилику да се упознају са компанијама, њиховим кадровским потребама и аплицирају код њих за жељена радна места.

Компанијама су највише били потребни радници електро и машинске струке разних нивоа квалификација, вариоци, продавци и шивачи. Једна од редовних учесница сајма била је и компанија Генерали осигурање, која је и овом приликом понудила незапосленим Прокупчанима посао агента осигурања.

- Право је задовољство поново учествовати на сајму запошљавања испред Генерали осигурања. Тиму у Прокупљу потребни су нови сарадници тако да смо изашли са понудом радног места агента у осигурању. Задовољни смо одзивом и организацијом сајма, као и чињеницом да су посетиоци препознали у нама шансу за посао – рекла је Марина Перовић из Генерали осигурања. 

На штанду Националне службе незапосленима и послодавцима су пружена сва потребна објашњења у вези актуелних програма и мера подршке запошљавању, а незапосленима је пружена и помоћ око писања радних биографија (ЦВ) и попуњавања пријава за конкурисање за радно место.